Нашият ден

от понеделник до четвъртък
от 8.15 до 11.00 часа

петък
от 8.15 до 10.00 часа


От 8 до 9 е времето за среща на различни гледни точки в опит да се надскочи информационния дневен ред и да бъдат открити значимите за обществото проблеми, които имат, разбира се, и своето актуално битие. В този час ще откриете:

• "Епизоди от живота" – кратки сцени от извънновинарското битие – срещи с хора, лични разкази, мнения, случки.
• "Темите на деня" – разговор с експерти и общественици за важните теми от края на предишния и от предстоящия ден.
• "Темата на деня" – актуална тема с различни гледни точки, сблъскващи се или допълващи се.

От 9 до 10 е времето на разказването на истории и на срещите (в "Разговорът") с онези хора, които водят света ни напред. Краят на часа е времето, в което същия този свят виждаме през погледа на редактора.


Вторият водещ застава пред микрофона в 10 часа, за да преведе слушателите през един публицистичен час, тръгващ от човешка история и търсещ дискусионно изследване на няколко територии:
• културно наследство (в понеделник в „Terra култура“),
• образование (във вторник в „Образованието влиза в час“),
• здравеопазване (в сряда в „Леге Артис“),
• икономика (в четвъртък в „Денят делово“).

Екип на предаването: Любомира Константинова, Таня Любенова, Александър Райчев, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Светлана Тодорова, Христина Симеонова, Божидар Александров.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 02 865 95 60 (от 8.15 до 11 часа).

Публикации

Настъпва астрономическата пролет

Пролетното равноденствие тази година ще се случи днес, точно в 23:24 часа българско време, когато настъпва астрономическата пролет. Слънцето при своето видимо движение по еклиптиката ще пресече равнината на екватора в пролетната равноденствена..

публикувано на 20.03.23 в 09:25

Фотоизложба показва епизоди от живота на българския рок

На 22 март 2023 година от 19.30 часа в галерия ''Фотокъща Ралица'' София бул. “Мадрид“ 19 ще се открие фотоизложба на рок фотографа Стоян Гребенаров ''Има ли рокът минало?''. Изложбата ще бъде експонирана до 24 април 2023 година . В..

публикувано на 20.03.23 в 08:45

Кино "Одеон" представя 30 от вечните филми на България

От 17 март 2023 г. всеки петък, в рамките на 30 седмици, в кино "Одеон" ще бъде излъчван един класически български филм, а след прожекцията зрителите ще могат да се срещнат с някои от неговите автори. "Спряхме се на 30 знакови имена на автори с..

публикувано на 17.03.23 в 15:35
Маргарита Петкова

Белите нощи на поетесата Маргарита Петкова

Първата дама на българската поезия Маргарита Петкова е събрала   85 стихотворения за любовта в новата си стихосбирка, озаглавена "Белите ми нощи". "Докато пиша, аз не зная какво пиша, то само си върви. Нямам право да пипам. Така че почти няма..

публикувано на 17.03.23 в 14:00

Детският радиохор кани пролетта с концерт

На 17 март от 19 часа в зала "България"  Детският хор на Българското национално радио с главен диригент Венеция Караманова ще изнесе традиционния си  Пролетен концерт . "Стараем се в пролетните концерти винаги да има традиция. Произведения, които..

публикувано на 17.03.23 в 11:25
Бюджет

Стоян Панев, икономист: Година-две с по-голям бюджетен дефицит не е краят на света

Министърът на финансите Росица Велкова отрече държавата да е заплашена от фалит.  В интервю за БНТ тя отхвърли коментарите, последвали огласения вчера от самата нея доклад с предупреждения за бюджетния дефицит.  Всички твърдения, че това означава..

публикувано на 17.03.23 в 10:36

17 март: Световен ден на съня – кога имаме сънно нарушение?

На днешния 17 март отбелязваме Световния ден на съня. Денят се провежда под мотото “Сънят е от съществено значение“ за здравето. Д-р Нейко Нейков: За ползите и спецификите на пълноценния сън “Сънят е 1/3 от нашия живот. Той е едно огледало на..

публикувано на 17.03.23 в 09:50

Какво означава зоопсихолог?

В какво се състои работата на зоопсихолога и какво точно означава това?  Когато хората чуят за тази професия, реакциите обикновено са следните: кучетата нямат нужда от психолог, нужда имат техните стопани, или пък кучетата имат нужда от дресьор, а не от..

публикувано на 17.03.23 в 08:08
Георги Сиджимков

Дали предлагането на капитали към технологични компании ще намалее драстично?

В рамките на няколко дни американската банкова система преживя няколко сериозни сътресения. Фалитът на фoĸycиpaния въpxy cтapтиpaщи фиpми ĸpeдитop Ѕіlісоn Vаllеу Ваnk (ЅVВ) , както и последвалото затваряне на Ѕіgnаturе Ваnk, бaзиpaнaтa в Hю Йopĸ ,..

публикувано на 16.03.23 в 15:50

Мозайки от дърво пресъздават динамиката на ловни сюжети

Необичайна експозиция, чиито домакин вече втори месец е Българската търговско-промишлена палата разкрива удивителния художествен талант на Веселин Чобанов - инженер по образование, кинолог по призвание и артист по душа. Изложбата е спомен за..

публикувано на 16.03.23 в 11:34