Нашият ден

от понеделник до четвъртък
от 8.15 до 11.00 часа

петък
от 8.15 до 10.00 часа


От 8 до 9 е времето за среща на различни гледни точки в опит да се надскочи информационния дневен ред и да бъдат открити значимите за обществото проблеми, които имат, разбира се, и своето актуално битие. В този час ще откриете:

• "Епизоди от живота" – кратки сцени от извънновинарското битие – срещи с хора, лични разкази, мнения, случки.
• "Темите на деня" – разговор с експерти и общественици за важните теми от края на предишния и от предстоящия ден.
• "Темата на деня" – актуална тема с различни гледни точки, сблъскващи се или допълващи се.

От 9 до 10 е времето на разказването на истории и на срещите (в "Разговорът") с онези хора, които водят света ни напред. Краят на часа е времето, в което същия този свят виждаме през погледа на редактора.


Вторият водещ застава пред микрофона в 10 часа, за да преведе слушателите през един публицистичен час, тръгващ от човешка история и търсещ дискусионно изследване на няколко територии:
• културно наследство (в понеделник в „Terra култура“),
• образование (във вторник в „Образованието влиза в час“),
• здравеопазване (в сряда в „Леге Артис“),
• икономика (в четвъртък в „Денят делово“).

Екип на предаването: Любомира Константинова, Таня Любенова, Александър Райчев, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Светлана Тодорова, Христина Симеонова, Божидар Александров.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 02 865 95 60 (от 8.15 до 11 часа).

Публикации

Томчо Томов, директор, Национален център за оценка на компетенциите - БСК

Дигиталната трансформация налага промяна на бизнес моделите

60% от българските предприяти я се определят на ниско и умерено ниско ниво на дигитализация . Останалите 40% се определят с умерено високо 32% . С високо ниво на дигитализация са едва 8% .Това показват резултатите от проведените анализи и..

публикувано на 23.03.23 в 13:00

Защо е нужен Национален ученически парламент?

Националният ученически парламент е независима платформа, която обединява ученическите съвети и парламенти от цяла България и представлява учениците на местно, национално и международно ниво. Парламентът се стреми да мотивира учениците да поемат..

публикувано на 23.03.23 в 11:21

Какво вълнува екоактивистите между Деня на гората и Часа на земята?

Какво вълнува екоактивиста от WWF Елена Ганчева и експерта в сектор “Гори“ Костадин Вълчев в дните между Деня на гората и Часа на земята? “Винаги има накъде да подобрим управлението на горите. Върху горската система има много голям натиск...

публикувано на 23.03.23 в 10:30

Висока летва ли е отглеждането на дете с мастоцитоза?

Колко сериозно изпитание е отглеждането на дете с мастоцитоза?  Под термина „мастоцитоза” се разбира увреждане на системите на кръвта, при което се натрупват прекомерни количества мастоцити. Излишъкът от тези клетки води до задръстване на..

публикувано на 23.03.23 в 08:43
Село Точилари, област Разград

Village Life – платформа представя условията на живот в българските села

Village Life e платформа, която представя условията на живот в българските села. Идеята на тази платформа е да събира информация за селата в България, за да може всеки, които иска да си купи някакъв селски имот, или да отиде на селски туризъм да..

публикувано на 22.03.23 в 14:27
д-р Цветомила Дудевска

Защо е важно да се грижим за своето белодробно здраве?

На 24 март се отбелязва Световният ден за борба с туберкулозата. Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян за поредна година извършва безплатни профилактични прегледи за риск от туберкулоза. "За съжаление,..

публикувано на 22.03.23 в 14:25

[ФОТО] ОСТАНКИ: Какво остава, когато фотографията вече не изобразява нищо?

Галерия Сердика/Art Gallery Serdica  на  Женски пазар/Zhenski Pazar Market  представи изложбата (ФОТО) ОСТАНКИ, фотография на Галя Йотова. “Какво става, когато фотографията вече не изобразява нищо и ни остават само онези отпадъци, онези..

публикувано на 22.03.23 в 14:24

Български деца покориха европейския футболен турнир "Червен картон на диабета"

"Национална асоциация на децата с диабет" взе участие в  европейски футболен турнир "Червен картон на диабета".  Той се организира за шеста поредна година от полската Детска диабетна организация и се проведе на 12 и 13 март 2023 г. в град Познан, Полша...

публикувано на 22.03.23 в 12:25
МБАЛ-Добрич

Добрич е първата област с мобилни екипи за пациенти от отдалечени райони

Екипи на МБАЛ - Добрич ще посещават труднодостъпните и отдалечени населени места в областта , в които гражданите нямат бърз достъп до медицинска помощ. Това ще се случва редовно след координация със съответните кметове, които ще имат за задача..

публикувано на 22.03.23 в 12:05