Нашият ден

от понеделник до четвъртък
от 8.15 до 11.00 часа

петък
от 8.15 до 10.00 часа


От 8 до 9 е времето за среща на различни гледни точки в опит да се надскочи информационния дневен ред и да бъдат открити значимите за обществото проблеми, които имат, разбира се, и своето актуално битие. В този час ще откриете:

• "Епизоди от живота" – кратки сцени от извънновинарското битие – срещи с хора, лични разкази, мнения, случки.
• "Темите на деня" – разговор с експерти и общественици за важните теми от края на предишния и от предстоящия ден.
• "Темата на деня" – актуална тема с различни гледни точки, сблъскващи се или допълващи се.

От 9 до 10 е времето на разказването на истории и на срещите (в "Разговорът") с онези хора, които водят света ни напред. Краят на часа е времето, в което същия този свят виждаме през погледа на редактора.


Вторият водещ застава пред микрофона в 10 часа, за да преведе слушателите през един публицистичен час, тръгващ от човешка история и търсещ дискусионно изследване на няколко територии:
• културно наследство (в понеделник в „Terra култура“),
• образование (във вторник в „Образованието влиза в час“),
• здравеопазване (в сряда в „Леге Артис“),
• икономика (в четвъртък в „Денят делово“).

Екип на предаването: Любомира Константинова, Таня Любенова, Александър Райчев, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Светлана Тодорова, Божидар Александров.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 02 865 95 60 (от 8.15 до 11 часа).

Публикации

Иво Иванов: Режимът на Путин ще се сблъска с трудности и поражение на фронта

В предаването "Нашият ден" гост беше журналистът Иво Иванов, който коментира последните новини, свързани с войната в Украйна. Той сподели своята перспектива относно развитието на конфликта и изрази важни наблюдения за обстоятелствата на терена...

публикувано на 26.05.23 в 10:19
Валери Найденов

Валери Найденов: Докато има партийно-листова избирателна система, ще има и кризи

В интервю за БНР журналистът Валери Найденов коментира последните вътрешнополитически новини и поставя акцент върху политическата криза, пред което е изправена страната. Той изразява съмнения относно възможността постоянно правителство да помогне на..

обновено на 26.05.23 в 09:53
Д-р Джейм Йоловски, Росица Вартоник и д-р Магданела Делинешева в студиото на “Нашият ден“

Финансовата грамотност: Задължително умение за успешен живот

Финансовата грамотност и финансовото образование се признават като важно индивидуално умение, необходимо за вземането на устойчиви финансови решения и постигането на финансово благосъстояние. Това се обуславя от предлагането на все по-сложни финансови..

публикувано на 26.05.23 в 08:45

Фестивалът БУНА във Варна – какво се случва?

Между 24-28 май във Варна се провежда най-големият фестивал за съвременно визуално изкуство в страната БУНА. Успехът на първото издание на БУНА потвърждава значимостта на фестивала и неговата роля в насърчаването на съвременното визуално..

обновено на 25.05.23 в 12:01

Посредник в здравни конфликти. Епизод от живота на здравния медиатор

Катя Кирилова е здравен медиатор, който вече 10 години изпълнява своето призвание в Благоевград и областта. Тя се заема с разрешаването на конфликти, които се възникват между здравните власти, институциите и пациентите, като се стреми да създаде..

обновено на 25.05.23 в 11:38

Боян Юруков: Знак за какво е червената боя върху Дома на Европа?

Досъдебно производство за хулиганство беше образувано преди дни след нападение с червена боя върху сградата на европейските институции в България. На 21 май, около 16:35 часа, Първо районно управление получава сигнал за инцидента, който е станал по..

публикувано на 25.05.23 в 10:16

Концерт срещу тютюнопушенето спасява вековен храм

Благотворителният концерт "За живот без тютюнев дим", който ще се проведе на 31 май от 19:00 часа пред стадион "Академик", ще представи изпълнители от българската сцена и млади таланти. В тази специална вечер, посветена на Световния ден за борба с..

обновено на 24.05.23 в 13:55

Лекари от МУ-Пловдив рисуват в подкрепа на болни деца

Лекарите рисуват за деца е сърцевината на благотворителната изложба "Цветове за децата - нашето бъдеще", организирана от Арт Ателие на МУ-Пловдив. През периода от 1-ви до 9-ти юни 2023 година, фоайето на Учебен корпус 1 ще се превърне в..

обновено на 24.05.23 в 13:38
Ани Маринова, Хари Диков и Виктор Топалов

Из "Квартала на писателите" в София на 24 май

В деня на буквите и словото на столичния площад Славейков се е настанил литературният фестивал "Да поЧетем". Акцент в програмата са няколко пешеходни обиколки из "Квартала на писателите". Така Виктор Топалов, познат като автор на книгата "Бохемска..

публикувано на 24.05.23 в 13:00
Проф. Христо Пимпирев

От Южния полюс до българската душевност: 24 май и Антарктида

На 24 май имаме възможността да открием духовното пространство на Антарктида. В чест на празника, в предаването "Нашият ден" гостува на проф. Пимпирев, който бе първият българин, развял българското знаме на Южния полюс на 8 януари 2013 г.  В..

обновено на 24.05.23 в 11:24