Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акциите на компанията майка на Google повишиха технологичния индекс Nasdaq до нов рекорден връх

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американските фондови индекси стартират търговия във вторник със солидни повишения, като технологичният индекс Nasdaq достигна нов рекорден връх благодарение на рязко поскъпване на акциите на Alphabet. Компанията-майка на Google представи късно снощи доста по-добри от очакваното финансови резултати за второто тримесечие въпреки наложената от ЕК преди седмица рекордна глоба на интернет гиганта.

Акциите на Alphabet Inc. поскъпват с 4,2% към 1266 долара за една акция, като в самото началото на днешната търговия на Уолстрийт те удариха нов исторически връх от 1275 долара. Силните тримесечни финансови резултати на компанията-майка на Google допринасят за възходящо движение на целия технологичен сектор, като индексът Nasdaq Composite нарасна в началото на деня с 1,2% към нов рекорден връх от около 7928 пункта.

Компанията Alphabet е важна част от индекса S&P500 и днешното рязко поскъпване на нейните акции допринесе за нарастване на широкия индекс към най-високо ниво от края на месец февруари от близо 2830 пункта - само с около 2% под неговия рекорден връх от 2872,87 пункта от края на януари.

Индексът на сините чипове DJIA пък скочи при старта на Уолстрийт с над 200 пункта към ниво от 25 271 пункта преди да последва известена стабилизация около 25 220 пункта, или повишение в рамките на деня с 0,7 на сто.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна