Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спряха световния шампион на скок височина от участие в Берлин

Данил Лисенко няма да скача на европейското
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един от фаворитите за титлата във високия скок на предстоящото Европейско първенство по лека атлетика на открито - Данил Лисенко, няма да бъде допуснат до участие на шампионата, съобщиха от Международната атлетическа федерация (IAAF) днес.

21-годишният Лисенко бе един от 74-та руснаци, които имат право да участват на международни състезания под неутрален флаг, въпреки продължаващото наказание на Русия след големия допинг скандал от 2015 година. Световният шампион на закрито обаче е нарушил антидопинговите правила на IAAF, като не е дал информация за местонахождението си на антидопинговите власти и не е бил наличен за извънсъстезателна проверка.

По този начин Лисенко губи статута си на неутрален атлет и няма да участва на Европейското първенство в Берлин, което ще се проведе от 6 до 12 август.

Самият Лисенко призна своята грешка и изрази разочарованието си от случилото се. "Изключително разстроен съм, но мога да виня само себе си, никой друг. Това, разбира се, не е краят на моята кариера. Ще продължа да тренирам и ще чакам справедливо решение по моя случай", сподели скачачът пред официалния сайт на Руската атлетическа федерация. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна