Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойчо Стоев е новият треньор на „Арда“

Стойчо Стоев
Снимка: БГНЕС

Ръководството на втородивизионния футболен клуб „Арда“ освободи старши треньора Елин Топузаков и на негово място назначи Стойчо Стоев. Решението е взето след загубата от „Несебър“ и незадоволителните резултати от началото на шампионата, имайки предвид високите цели поставени пред клуба.

Спортно-техническият директор Емил Кременлиев е провел разговор с Топузаков и в знак на признателност към всичко, което той е направил за „Арда“ по пътя към Втора лига, му е предложено да заеме ръководен пост в клуба.

На Стойчо Стоев ще бъде предоставена цялата спортно техническа власт и той ще има последната дума за всички решения. Очаква се Стоев да изведе отбора за първа тренировка във вторник 28 август, когато ще бъде официално представен на футболистите.

Стоев е доказано име сред българските треньори. Той бе начело на „Лудогорец“, когато „орлите“ направиха фурор в Лига Европа. Тогава той изведе тима от Разград до осминафинал в Лига Европа, след пет победи и едно равенство в груповата фаза. Именно тогава Стоев направи дубъл в първенството, спечелвайки шампионата и Купата на България. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна