Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камен Колев от БСК: Ще искаме гаранции, че няма да стават сривове като този с Търговския регистър

Камен Колев от БСК
Снимка: БГНЕС
Ще искаме гаранции, че няма да стават сривове като този с Търговския регистър. Това съобщи в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Камен Колев, заместник-председател на Българската стопанска камара (БСК):

"Нашето виждане е, че все още малко се електронизира администрацията. Близо една трета от всички регистри все още са на книжен носител. Оказва се, че това е било добро решение, ако се появят такива сривове, но все пак тези една трета книжни регистри, в които се рови, за да се предостави съответната публична услуга, трябва да минат в електронен вид, но със съответните гаранции, че информацията там ще бъде сигурна, достоверна. Реално със срива на Търговския регистър се блокира търговският оборот. Най-важното е да се убедим, че това, което действително е възстановено, е достоверно и няма да има подвеждане на бизнеса. Все още не сме убедени в това".

Колев допълни, че нещата не се оправят с една оставка:

"Ние не сме убедени, че като се смени шефът на агенцията с друг, нещата автоматично ще се оправят. Трябва дълъг период, в който да няма никакви проблеми с търговския регистър, да има сигурност, така че ние да се убедим в полезността и в бързината на тази публична услуга".

Цялото интервю с Камен Колев можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна