Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Лазаров за трите министерски оставки: Нормално е да се поеме политическа отговорност

Димитър Лазаров
Снимка: БГНЕС


“След като бъдат внесени оставките, ние ще вземем решение в парламентарната група. Нормално е да бъде поемана политическа отговорност”. Това коментира в предаването „Преди всички“ депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров относно оставките на министрите на транспорта, вътрешните работи и на регионалното развитие след катастрофата край Своге.

„Оставките още не са внесени в Народното събрание. Тук говорим за политическа отговорност, не говорим за вина на тези трима министри от ГЕРБ, които подадоха оставки. Това е нормално и се практикува и в другите държави. /…/ Ще има коалиционен съвет на управляващите. Там ще се решават тези въпроси. ГЕРБ винаги показва, че може да поема политическа отговорност“, коментира той.

През следващия политически сезон ГЕРБ продължава със законодателна програма, подчерта депутатът. За излизането на част от депутатите от БСП извън пленарна зала и предстоящите им срещи с граждани, Лазаров коментира: „20 души щели да останат в парламента. От година и нещо наблюдавам гласувалите от БСП – те повече от 20 души в парламента не гласуват. Обикновено гласуват „въздържал се“ – 20-30 души“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна