Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирела Демирева пропуска сезона на закрито

2
Мирела Демирева
Снимка: БГНЕС

Европейската вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева ще пропусне зимния сезон и ще се появи в сектора на първия старт от календара на Диамантената лига в Доха (Катар) догодина през май, предаде БГНЕС.

Лекоатлетката обяви това пред журналистите по време на церемонията по награждаване за спортист на месец юни и август в традиционната анкета на Пресклуб ,,България“ сред редакциите.

Тя завърши на второ място в Диамантената лига в Стокхолм през юни, като записа резултат от 200 см заедно с победителката Мария Ласицкине, но рускинята скочи същата височина от първия път. Подобна бе картината и на Европейското първенство в Берлин през август, където българката отново остана зад двукратната световна шампионка, въпреки че постигна същия резултат от 200 см, но успя от третия опит. Демирева сподели, че в момента има лека контузия в глезена, която е получила на тренировка в Германия и ще се възстановява в следващите три седмици.

Мирела обяви каква е програмата й до края на годината и целите през следващата:

,,Първо ще си почина до края на този месец, все още не съм решила къде да отида. В началото на октомври ще се завърна в залата в НСА за тренировки, а зимният сезон на този етап е под въпрос. Не обичам да пропускам, но предпочитам да се подготвя максимално добре за започващия нов сезон догодина през май“, заяви тя.

28-годишната състезателка на висок скок бе запитана и защо е пропуснала опита на 202 см на Европейския шампионат в Берлин.

„Не исках да действам на дребно и рискувах, защото очаквах рускинята да скочи 202 см, затова се пробвах на 204 см. Взех решението на момента“, призна Демирева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна