Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Татяна Буруджиева: Това няма да е последното преформатиране на кабинета

Снимка: личен архив


Тези министерски оставки няма да са достатъчни, заяви в предаването „Нещо повече“ политологът Татяна Буруджиева. Тя прогнозира, че това няма да е последното преформатиране на кабинета. Според нея обаче сега Борисов е успял да укрепи кабинета:

„Защо не се подават оставки, когато трябва да се поеме политическа отговорност? За мен добрата новина е, че това време, надявам се, вече е дошло в България. Оставките на едни министри са знак от страна на управлението, че разбира, че трявба да направи промени тогава, когато не са свършени нещата. Лично за мен задължително трябваше да има такива оставки, най-малкото защото министрите са за да управляват. Те може и да са направили някакви действия, но не са изпълнили всичко, което са можели да направят със своите правомощия. Крайно време е да оценяваме положително едни такива действия“.

„Не е възможно след много силните действия във външнополитически план, да очакваме, че Борисов ще остане във вътрешнополитически план просто заложник на коалиционни споразумения, настроения на партньори или пък предпочитания на собствения си актив“, коментира още политологът и добави мнението си, че този ход на премиера слага край на чуденето какво точно ще прави той във вътрешнополитически план.

„Започват сериозни ходове от негова страна за препозициониране вътре като имидж и поведение в България“, категорична е Буруджиева и обясни, че това е линията на държавник. „Една силна държава се олицетворява от силния си премиер – натам ще са амбициите на Борисов“, добави тя.

„Нямаме обединени патриоти. Там напрежението, разединението и личната непоносимост започват да доминират“, коментира Татяна Буруджиева. Според нея излизането на част от депутатите от БСП от пленарна зала пък е ход на безсилие.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна