Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дел Потро даде само 3 гейма на сърбин

Хуан Мартин дел Потро
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хуан Мартин дел Потро се класира за полуфиналната фаза на тенис турнира в Пекин, който е на твърди кортове и от категория АТР 500.

Водачът в схемата надделя над сърбина Филип Крайнович с  6:3, 6:0 за малко над час игра. Кулата от Тандил спечели последните осем гейма в срещата, в която записа 12 аса.

Единствените трудности за 30-годишния аржентинец дойдоха в първия гейм на втория сет, когато той трябваше да спасява три точки за пробив, но след това беше доминантен на корта, за да се поздрави с категоричния успех.

Следващият съперник на Дел Потро в китайската столица е намиращият се в добра форма Фабио Фонини, който отстрани Мартон Фучович от Унгария след 6:4, 6:4.

Италианецът игра финала в Чънгду преди сдмица, където загуби от австралиеца Бърнард Томич в три сета. Двамата с Дел Потро имат един двубой през тази година, като успехът бе за Фонини в мача за титлата в Лос Кабос, Мексико.

В друг четвъртфинал в Пекин британецът Кайл Едмънд спря отстранилия Григор Димитров сръбски квалификант Душан Лайович с 6:3, 7:6(4).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна