Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович тръгна с двусетов успех в Шанхай

Новак Джокович
Снимка: Ройтерс

Световният номер три в тениса Новак Джокович започна с рутинен успех участието си на „Мастърс 1000“ турнира в Шанхай на твърди кортове.

Сърбинът, който е №2 в схемата, преодоля Жереми Шарди от Франция с 6:3, 7:5 след един час и 25 минути игра на централния корт.

В първата част шампионът от „Уимбълдън“ и US Open тази година проби на два пъти – в петия и в последния гейм и лесно я затвори.

Във втория сет развръзката дойде в 12-ия гейм. Джокович стигна до мачбол, но 41-ият в ранглистата французин го отрази със смело излизане на мрежата. Шарди можеше да вкара частта в тайбрек, но сбърка лесен форхенд. После бившият номер едно в света стигна до втора точка за спечелване на мача и дочака топка в аут на съперника.

В цялата среща Ноле не допусна точка за пробив, а сам реализира три от петте си възможности за брейк.

В третия кръг Джокович очаква победителя от утрешния мач между Марко Чекинато (Италия) и Хьон Чун (Южна Корея).

Даниил Медведев победи представителя на домакините Цзе Чжан с 3:6, 7:6 (7), 6:4. Така руснакът Медведев си осигури среща с водача в схемата Роджър Федерер, който почива в първи кръг.

Маестрото спечели миналогодишното издание в Шанхай след победа над Рафаел Надал, който не участва в тазгодишния турнир заради травма.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени