Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Солари изведе "Реал" за първа тренировка след уволнението на Лопетеги

Сантяго Солари беше в добро настроение днес.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Временният наставник на "Реал" (Мадрид) Сантяго Солари изведе играчите на отбора за първа тренировка след уволнението на досегашния треньор Хулен Лопетеги.

Лопетеги бе официално освободен от поста миналата вечер, след като в неделя загуби катастрофално дербито с "Барселона" с 1:5 и остави Кралския клуба на девето място в Ла Лига след 10 изиграни кръга.

Все още не е ясно кой ще е новият наставник на 13-кратните шампиони на Европа, като най-спряганото име за момента е това на италианския специалист Антонио Конте, а до назначаването на постоянен треньор отборът ще бъде воден от Сантяго Солари, който е наставник на младежкия състав на "Реал". 

Днес той изведе играчите на отбора за първа тренировка след тежкото поражение в Ел Класико, а официалният му дебют начело на тима ще бъде утре при гостуването "Мелийа" в мач от Купата на Краля. 

"Влизам в това предизвикателство много положително настроен. Ще дам всичко от себе си. Това е страхотна възможност за мен в един велик клуб. Не го казва само като треньор на първия отбор. Бил съм начело на други гарнитури в клуба, играл съм и съм се потил с екипа на "Реал". Той е по-голям от всички нас и ни докосва със своето величие. Искам да бъдат част от него", коментира Солари на първата си пресконференция днес.

Според правилата на Испанската футболна федерация Солари може да бъде временен наставник само 14 дни, след което някой трябва да бъде назначен за постоянно на поста. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна