Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Молебен за чадородие ще отслужат в Асеновград

Снимка: БГНЕС

Молебен за чадородие ще бъде отслужен преди обед в църквата "Света Богородица Успение - Златна ябълка" в асеновградския квартал "Горни Воден".  Молебенът е  благословен от пловдивския митрополит Николай и е подкрепен от фондация "Искам бебе". 

В Храма в "Горни Воден" се съхранява иконата "Света Богородица - Златна ябълка", определяна като една от светините у нас с чудотворна сила. тя е много почитана и от вярващите и най-вече сред бездетните съпрузи, а молебенът на днешния ден вече е традиция, казва Елена Станишева, която е доброволец от фондация "Искам бебе":

"Искам да поканя всички хора, не само тези, които се молят за рожба, защото споделената молитва е най-силна. Молебенът за чадородие се организира за четвърта поредна година, за него идват много хора от цялата страна.

Всички знаем колко дълъг и трънлив е пътят на хората, които се борят за рожба и наистина има ситуации, когато само силната вяра ги крепи и им дава сили да продължат напред. Вратите на храма са отворени и отец Живко ще отслужва молитви за рожба и след приключване на молебена, през целия ден."


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна