Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Донски и Лазаров на четвъртфинал в София

Александър Донски (вляво) и Александър Лазаров.
Снимка: Любомир Тодоров

Една от българските двойки на София Оупън – Александър Донски и Александър Лазаров се класира на четвъртфиналите на АТР 250 състезанието в „Арена Армеец“.

Държавните шампиони в зала се класираха без игра, след като грузинецът Николоз Басилашвили се отказа и Матю Ебдън от Австралия остана без партньор при дуетите.

За Донски и Лазаров това е най-големият успех в кариерата на двойки. Следващите им съперници ще са от световна класа. Те ще бъдат определени в двубоя между индийците Рохан Бопана и Дивидж Шаран, трети поставени, и Мате Павич (Хърватия)/Ненад Зимонич (Сърбия).

„Не очаквах, че ще се класираме по този начин. Тренирах до последно с нагласата, че ще играем срещу двойка от топ 50 на ранглистата“, призна Донски пред БНР.

„За мен ден почивка е добре дошъл. Още, когато гледах двубоя на Басилашвили на единично ми мина през ума, че вероятно ще се откаже. Често на турнирите някои тенисисти се записват на двойки просто за удоволствие и когато им се объркат плановете, се отказват“, коментира Лазаров.

Златното момиче Ренета Камберова се запозна с тенисистите и се уговориха за съвместни дейности.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна