Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Регулаторите препоръчват на "Дойче банк" да раздели двете управленски позиции на Кристиан Севинг

ЕЦБ определи като "невярна" информацията на Файненшъл таймс

Кристиан Севинг, главен изпълнителен директор на Дойче банк
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейските и германските регулатори призовават "Дойче банк" (Deutsche Bank) да раздели ролите на главен изпълнителен директор и на ръководител на инвестиционната банка, съобщи в понеделник "Файненшъл таймс", позовавайки се на източници, запознати с вътрешни дискусии във водещата немска банка.

Според информацията на финансовото издание, Европейската централна банка и Германският федерален орган за финансов надзор (BaFin) са призовали Кристиан Севинг да се откаже от една от двете позиции в рамките на следващите две години, твърдейки, че може да има конфликт на интереси и предупреждавайки, че двойната роля на Севинг може да подкопае преструктурирането на компанията.

"Дойче банк" подчерта, че "понастоящем нямаме планове за промяна на отговорността на управителния съвет на нашата инвестиционна банка", но отбеляза, че е в контакт с европейските и немски регулаторни органи.

Междувременно Европейската централна банка отрече информацията на "Файненшъл таймс", че притиска Кристиан Севинг да се откаже от една от двете си ръководни роли във водещия немски кредитор.

ЕЦБ определи като "невярна" статията на финансово издание, в която се твърди, че регулаторите, включително централната банка на еврозоната, искат "Дойче банк" да раздели ролята на изпълнителния директор и на ръководител на инвестиционната банка в лицето на Севинг.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна