Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец замина за Испания в пълен състав и с умерен оптимизъм

Станислав Генчев очаква Лудогорец да навакса онова, което изгуби в Разград срещу Еспаньол
Снимка: БТА

Отборът на Лудогорец отпътува от Варна за Барселона, където утре, четвъртък, от 22 ч. ще срещне местния Еспаньол в мач от четвъртия кръг на турнира Лига Европа, който ще предаваме пряко по "Хоризонт".

В лагера на българския тим няма проблеми с контузии и наставникът Станислав Генчев ще може да използва всички, които прецени. При разградчани цари умерен оптимизъм преди срещата с испанския съперник.

"Това, което искам за мача утре, е да успеем да променим резултата от първия мач. Вероятно ще има промени в състава на Еспаньол, предвид мача, който им предстои срещу  Атлетико в Мадрид през уикенда. Всички са на линия, нямаме проблеми с контузени футболисти", каза Генчев преди отпътуването.

Чуйте още от Генчев пред пратеника на "Хоризонт"  Илиян Христов:

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев също сподели очакванията си за предстоящия двубой.

"Според мен поуки може да сме си взели много, но основната е, че играем срещу отбор, който е спечелил квота за евротурнирите в едно от най-добрите първенства в света. Имаше една създадена нагласа, че едва ли не Лудогорец задължително трябва да бие Еспаньол, едва ли не с разлика, което е доста заблуждаващо, защото знаем какво име е Еспаньол, какъв отбор е. Трябва да сме наясно, че отиваме да се изправим срещу един изключително добър съперник, който играе в такова класно първенство", каза от своя страна Петричев.

"Свикнали сме към Лудогорец да има има високи очаквания, тъй като през годините се надигравахме като равен с равен с много сериозни отбори, имаме амбиции. Няма никакво негативно влияние върху нас, можем да постигнем добър резултат, все пак има още 3 мача, в предстоящия кръг ще станат ясни доста неща, имаме сили да продължим напред с оглед показаните игри до момента", допълни той.

"Прочетох информациите за интерес към футболисти на Левски. Лудогорец има добре окомплектован състав и не проявяваме интерес към играчи на Левски. Тези информации не отговарят на истината", завърши Петричев.

Чуйте още от него:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна