Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спешна среща в Белия дом след позитивен тест за Covid-19 на бразилския президент

Очаква се Тръмп да обяви извънредно положение в САЩ заради коронавируса

Тръмп, Болсонаро и Вайнгартен (втория в ляво) по време на срещата в Мар-а-Лаго
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Белият дом трябва да проведе спешна среща във връзка с положителния тест за коронавирус на бразилския президент Жаир Болсонаро, чийто прессекретар Фабио Вайнгартнер също даде положителна проба, съобщава телевизия Fox news.

Позитивните тестове идва само дни, след като Болсонаро и неговият  прессекретар се срещнаха с американския президент Доналд Тръмп в частното му имение Мар-а-Лаго във Флорида.

Следвайки вчерашното обявяване на позитивния за коронавирус тест на пресекретаря на бразилския президент, Доналд Тръмп каза, че не е притеснен. "Нека го кажем по този начин, аз не съм загрижен".

Тръмп се срещна с Болсонаро и с неговия прессекретар Вайнгартен през уикенда в Мар-а-Лаго, където вечеряха заедно със Оперативната група на Белия дом за борба с коронавируса. Самият Фабио Вайнгартен седеше на вечерята в непосредствена близост до президента Тръмп.

Преди минути обаче бразилският президент Жаир Болсонаро обяви във Фейсбук, че неговият втори тест за коронавируса Covid-19 е бил отрицателен.

Съобщението идва, след като редица медии обявиха, че първият тест на Болсонаро за вируса е бил положителен. По-рано през деня синът на бразилския президент Едуардо потвърди, че първоначалният тест е бил положителен, но посочи, че още не е приключил вторият по-категоричен тест и обвини медиите, че са написали "твърде много лъжи и твърде малко информация".

Междувременно се очаква президентът на САЩ Доналд Тръмп да обяви национално извънредно положение на на фона на растящите случаи от коронавирус в страната, съобщава агенция Блумбърг.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени