Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поне 130 агенти на Сикрет сървис с коронавирус след предизборното турне на Тръмп

Доналд Тръмп на митинга в Санфорд
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Повече от 130 служители на Сикрет сървис са дали положителен тест за Covid-19 или са поставени под карантина, след като са влезли в близък контакт със заразени колеги, се казва в информация на "Вашингтон пост".

Предполага се, че заболелите са частично свързани с маратонската поредица от предизборни митинги на президента Доналд Тръмп, които се проведоха в различни щати в цялата страна в последните седмици на президентската кампания.

Според същата информация няколко близки сътрудници на Тръмп, включително началникът на кабинета на Белия дом Марк Медоус и политическите съветници Кори Левандовски и Дейвид Боси, също са се разболели от коронавирус.

Нанси Пелоси

Говорителят на Камарата на представителите от Демократическата партия Нанси Пелоси за пореден път нападна начина, по който администрацията на Тръмп се справи с коронавируса, държейки именно настоящия президент отговорен за предполагаемото заразяване с Covid-19 на поне 130 служители на тайните служби, които бяха натоварени да го охраняват по време на предизборните му митинги.

Според информации на различни американски медии, които се позовават на източници, свързани с персонала на Сикрет сървис, агентите, които са били или заразени с коронавируса, или в контакт с колеги, чиито тестове са били положителни, остават в карантина или изолирани, и извън служба.

Броят на служителите в Белия дом, заразили се с коронавируса се увеличава на фона и на общото нарастване на заразените в САЩ, като различни медии обвиняват за разпространението на Covid-19 излагането на тълпи от хора без маски, присъствали на предизборните митинги на Тръмп.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна