Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ашли Барти спаси мачбол и продължава

Ашли Барти
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Защитаващата титлата си Ашли Барти  спаси мачбол и се класира за третия кръг на турнир по тенис на твърда настилка от най-високата категория WTA 1000 в Маями (САЩ) с награден фонд 3,26 милиона долара.

Водачката в световната ранглиста от Австралия отстрани трудно квалификантката Кристина Кучова (Словакия) с 6:3, 4:6, 7:5 след два часа и половина игра в първия си мач извън родината си от повече от година.

Барти изравни рекорда си с 15 аса в една среща и спаси мачбол при 3:5 в третия сет, в който успя да реализира обрат със серия от пет поредни гейма.

"Никога не се предавай. Винаги има шанс. В този мач трябваше да се потрудя здраво, но се наслаждавах на всяка минута на корта. Няма по-голямо удовлетворение, след като си преминал тест като този. Сега получавам възможност след два дни отново да играя и да се тествам пак", коментира Барти.

За място на четвъртфиналите тя ще се изправи срещу Елена Остапенко от Латвия.

Шампионката от "Ролан Гарос" Ига Швьонтек нямаше особени затруднения и елиминира Барбора Крейчикова (Чехия) 6:4, 6:2. За място на четвъртфиналите полякинята ще се изправи срещу хърватката Ана Конюх.

Поставената под номер 3 Симона Халеп трябваше да се потруди здрави срещу Каролин Гарсия от Франция, за да стигне до успеха с 3:6, 6:4, 6:0 в първия си мач от пет седмици.

Румънката изоставаше със сет и 1:3 във втория, но реализира обрат, след като взе 11 от следващите 12 гейма. Така двукратната шампионка от Големия шлем записа победа номер 400 в Тура.

Симона Халеп направи обрат срещу Гарсия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна