Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представителят на Исландия в "Евровизия" отказа да пее на живо

| обновено на 22.05.21 в 18:40
Снимка: eurovision-bulgaria

Тази вечер публиката на финала на песенния конкурс Евровизия в Ротердам, общо 3500 души, ще бъде допускана в залата само след отрицателен тест за коронавирус. На делегациите от страните участнички не се разрешава да общуват.

Представителят на Исландия отказа да пее на живо, след като член на екипа му се оказа положителен за Covid-19.

Шоуто ще бъде излъчено от 22:00 часа по БНТ.

Българската представителка  Виктория е един от големите фаворити с песента  “Growing Up is Getting Old”.  За последните мигове преди финала разказва продуцентът на Евровизия за обществената телевизия Йоана Левиева - Сойър.

"Ние сме много щастливи и много доволни от нашето представяне. Виктория току-що излезе на сцената за генералната репетиция преди шоуто тази вечер и, както всеки път досега, беше абсолютно непоклатима в своето вокално изпълнение. Трябва да кажа, че за толкова млад изпълнител това е изключително забележително, радващо. Като цяло, ние сме много доволни, какъвто и да е резултатът тази вечер, защото знаете, че на "Евровизия" винаги има само един победител. Какъвто и да е резултатът за нас, ние се чувстваме победители, чувстваме се щастливи, че ще направим българите горди с това, което представяме на сцената днес".

От България не можем да гласуваме за Виктория, но това могат да направят всички българи, живеещи в чужбина, стига да гледат местните телевизии и да гласуват на телефонните номера, които са изписани на техните екрани.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени