Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български фонд за жените с безплатни консултации за преживели домашно насилие

Снимка: Български фонд за жените

За поредна година Български фонд за жените предлага напълно безплатни консултации за преживели домашно насилие от цялата страна. Проектът е насочен към лица, пострадали от домашно насилие, лица упражняващи насилие или такива, живеещи в среда на домашно насилие, включително свидетели. 

Помощта ще достигне и до хора от малки и отдалечени населени места чрез гъвкавите онлайн форми за консултиране и насочване, както и чрез националната информационна кампания. За да се запишат за безплатна консултация с юрист или психолог, е необходимо нуждаещите се да попълнят онлайн формуляр.

Освен индивидуалните консултации, се предвижда и провеждането на три информационни онлайн срещи (уебинари), в които експерти ще отговорят на въпросите на участниците и ще ги запознаят със стъпките за излизане от токсична връзка. Срещите ще са адаптирани и за лица с увреден слух чрез осигуряването на жестомимичен превод.

Проектът „За любов без насилие: Превенция и защита от домашно насилие чрез информационна кампания и материали в социалните мрежи и осигуряване на услуги за пострадали и извършители на домашно насилие“ се изпълнява от Български фонд за жените по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, сключен с Министерство на правосъдието.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна