Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилия с голяма победа, Кайседо игра за Еквадор

Матео Куня от Бразилия стреля с глава към вратата на Парагвай.
Снимка: Ройтерс

Отборът на Бразилия запази преднината си от 4 точки пред Аржентина на върха в класирането на световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ. И двата отбора вече си осигуриха визи за Мондиал 2020, но все още има интрига около първото място. "Селесао" срази с 4:0 Парагвай в Белу Оризонте с голове на Рафиня в 28-ата минута, Фелипе Коутиньо (62-ата), Антони (86-ата) и Родриго (88-ата). 

Домакините направиха истинско шоу за феновете, а головата им разлика от началото на квалификациите е 32:5.

Голмайсторът на ЦСКА София Жорди Кайседо игра около четвърт час за Еквадор в световната квалификация срещу Перу. Еквадорците стигнаха до 1:1 при визитата си в Лима, въпреки че водеха почти през целия мач. Равенството също устройва състава на Густаво Алфаро, който заема трето място в класирането и само много лошо развитие на двубоите от последните два кръга в зона КОНМЕБОЛ може да го лиши от участие на Мондиал 2022.

Майкъл Естрада откри за Еквадор още във 2-ата минута, но след почивката перуанците натиснаха и успяха да изравнят чрез Едисон Флорес в 69-ата. Победата щеше да класира гостите за финалите още днес, но и сега задачата им не изглежда трудна. Еквадор води с 3 точки пред Уругвай и 4 пред Перу, а двата преследвача ще се срещнат помежду си на 24 март.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна