Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кузманов победи втория в схемата в Индия

Димитър Кузманов
Снимка: Bengaluru Open

Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов се класира на осминафиналите на втория пореден чалънджър от категория 80 в Бангалор, Индия, който е на твърди кортове.

Той победи поставения под №2 в схемата французин Юго Грение с 6:4, 6:3 след 83 минути игра.

Кузманов започна агресивно и така проби за 2:0, след което затвърди. Съперникът успя да върне брейка в седмия гейм, когато след дълго разиграване 28-годишният пловдивчанин намери топката с рамката на ракетата и тя отлетя в аут. В десетия гейм Мико стигна до сетбол и го реализира без игра, след като Грение направи двойна грешка.

В петия гейм на следващия гейм Кузманов демонстрира характер, като отрази общо четири точки за пробив, от които три поредни, за да поведе с 3:2. Веднага след това българинът поведе с 40:0 на сервис на съперника и проби, след като пласира чудесен минаващ удар и се поздрави с мощно „къмон!“. После затвърди уверено с гейм на нула за 5:2. След това при 5:3 Мико сервираше за победата. Той поведе с 40:0 и реализира още първия мачбол след бекхенд в аут на французина.

Димитър Кузманов записа престижгна победа.

Кузманов вкара 67 процента първи сервис и спечели 73 процента от точки при разиграването му.

Той си осигури седем точки за световната ранглиста, където е на 208-ото място през тази седмица.

Следващият му съперник ще стане ясен утре, когато играят французина Александер Мюлер, от когото загуби миналата седмица в Индия, и мароканеца Елиот Беншетри.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна