Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Петков е в стабилно състояние (обновено)

| обновено на 21.02.22 в 14:09
Георги Петков получи тежък удар в главата и беше откаран с линейка.
Снимка: Sportal.bg

Вратарят на Славия Георги Петков е в стабилно състояние във ВМА, след като вчера получи много тежък удар в главата по време на мача с ЦСКА София от 20-ия кръг на Първа лига. 45-годишният страж на "белите" пострада след сблъсък с нападателя на "армейците" Жорди Кайседо, след което имаше нужда от продължителна медицинска помощ на терена. Почти сигурно Петков ще бъде изписан до края на деня.

За кратко бившият национал бе в безсъзнание, след като си глътна езика, но лекарите на Славия успяха да овладеят ситуацията, след което той бе откаран с линейка до ВМА. Той вече е в стабилно състояние, но не е ясно колко време ще продължи възстановяването му.

От Славия благодариха на своя медицински екип за бързата и професионална намеса.

 "Изказваме своята благодарност и уважение към целия медицински екип на Славия, начело с Дениз Йълмаз за бързата, своевременна и точна реакция при инцидента довел до принудителното напускане на Георги Петков в домакинския мач от XX кръг на първенството. Радваме се, че такива професионалисти са важна част от белия клуб", написаха "белите" в социалните мрежи. 

"Имаше много неприятен сблъсък. Хората на ВАР да гледат, това повлия сериозно на нашия състав. Георги Петков сега е в стабилно състояние", коментира помощник-треньорът на Славия Мартин Кушев след двубоя в Овча Купел, завършил с успех с 3:2 за ЦСКА София.

Кайседо, който отбеляза един от головете за своя тим, се обърна към Петков в социалните мрежи. "Страхотна победа, с цялото си сърце се надявам за бързо възстановяване на противниковия играч", написа Кайседо.

"Доволни сме от показаните себераздаване и желание, но липсата на концентрация не попречи да вземем поне една точка. Всички видяхме, че Бакеро има качества, но ще му трябва още време, за да свикне. Не е приятно да загубиш, след като си играл добре. Най-лошото беше, че ни вкараха три гола от ъглови удари", каза още Кушев след срещата. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени