Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За тенис националките, Григор Димитров, Ашли Барти и Маями в „Начален удар“

Григор Димитров игра с настроение в Индиън Уелс.
Снимка: Туитър

В епизод 34 на подкаста на БНР за тенис „Начален удар“ Радина Жекова и Любомир Тодоров коментират случилото се в тениса в последните дни, което не беше никак малко. След близо 2 години България ще играе отново мачове за Били Джийн Кинг къп, а капитанът Дора Рангелова съобщи състава. Григор Димитров направи най-добрия си турнир в Индиън Уелс. Световната №1 Ашли Барти напълно неочаквано обяви оттеглянето си от тениса само на 25 години. Това остави на втори план титлите на Тейлър Фриц и Ига Швьонтек А какво да очакваме в Маями?

Тенис националките попадна в група Б на турнира от Група I на Евро-африканската зона за "Били Джийн Кинг къп", който ще се проведе в Анталия от 11 до 16 април 2022 г. Жребият определи България да е в по-големия поток заедно със съставите на Швеция (с Мириам Бьорклунд), Хърватия (с Ана Конюх, Петра Мартич и Дона Векич), Австрия, Словения (с Тамара Зиданшек и Кая Юван) и Грузия. В група А пък са Сърбия, Унгария, Турция, Естония и Дания.

Регламентът предвижда мачове всеки срещу всеки. Три отбора в крайното подреждане ще се класират за плейофите в борбата за "Били Джийн Кинг къп", а два отбора ще изпаднат в по-долното ниво на турнира - Група II на зона "Европа-Африка".

В състава на България са заявени три опитни тенисистки - Виктория Томова (№108 в света), Изабелла Шиникова (№218) и Джулия Терзийска (№521), както и две от най-талантливите ни млади състезателки, които ще дебютират в националния тим - Йоана Константинова и Росица Денчева. Така Дора Рангелова спази обещанието си, дадено в „Начален удар“ миналата есен, че ще повика световните вицешампионки до 14 години Константинова и Денчева.

Ашли Барти се оттегли само на 25 години.

В епизода може да чуете още:

✔️ Прегоря ли Ашли Барти?

✔️ Как Григор записа най-добрия си резултат за сезона?

✔️ Коя ще оглави световната ранглиста?

✔️ Каква е българската следа в Маями?

✔️ Кога ще видим Надал отново на корта?

✔️ Колко тенисисти са правили „Съншайн дубъл“?


Всички издания на "Начален удар" можете да слушате в:

Binar.bg

Soundcloud

Spotify

Подкаст секцията нa bnr.bg

Google Podcasts

Apple Podcast през iTunes

Можете да откриете подкаста и във Фейсбук и Инстаграм


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна