Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев е на победа от връщане на върха в ранглистата

Даниил Медведев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачът в схемата на Мастърс 1000 тенис турнира в Маями Даниил Медведев се класира за четвъртфиналите и се нуждае от само още една победа, за да измести отново Новак Джокович от върха на световната ранглиста на АТР.

Руснакът се наложи над Дженсън Бруксби от Съединените щати със 7:5, 6:1 след 80 минути игра.

Медведев беше нервен в началото на двубоя и допускаше много грешки, а пък американецът играеше агресивно и точно. 26-годишният московчанин губеше с 3:5, но намери своя ритъм и от този момент до края загуби само един от оставащите 11 гейма.

„Дженсън има потенциала да стане топтенисист. Знаех, че мача няма да бъде лесен. Решителният момент беше, когато той сервираше за сета, но не беше напълно концентриран, а аз заиграх малко по-добре“, каза Медведев след срещата.

Следващият му съперник е защитаващият титлата си от Маями поляк Хуберт Хуркач.

В друг двубой 18-годишният Карлос Алкарас отстрани третия поставен Стефанос Циципас със 7:5, 6:3

Гръцкият тенисист започна добре срещата, но след 5:2 загуби седем поредни гейма срещу младия испанец.

За Алкарас това беше 15-а победа за сезона от 17 мача. Следващият му опонент е Миомир Кецманович. Сърбинът победи шампиона от Индиън Уелс Тейлър Фриц с 3:6, 6:1, 6:4.

Италианецът Яник Синер спря Ник Кириос след 7:6(3), 6:3. Ексцентричният австралиец получи наказателен гейм от съдията на стол Карлош Бернардеш, след като получи три предупреждения. Първото за нецензурни думи, вторият за неспортсменско поведение, когато арбитърът реши, че Кириос го обижда, когато говори с някой от трибуните. Тенисистът поиска обясние за това решение, а после счупи ракетата си и беше предупреден за трети път.

Ник Кириос чупи ракетата си.

„Трябва да уволнят всички на турнира. Четвърти кръг на един от най-големите турнири, а вие не умеете да използвате мозъка си. Трябва да бъдат уволнение всички и да се започне отначало“, изригна Ник след това.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна