Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер е големият финал на конкурса "Евровизия" в Торино

Кадър от сцената по време на изпълнението на представителите на Чехия на втория полуфинал на 66-ия годишен конкурс за песен на Евровизия в Торино, Италия, май 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тази вечер е големият финал на конкурса "Евровизия" в Торино, на който ще се надпреварват представителите на 25 страни.

Финалът ще открие Чехия, девета поред е Италия, последна - Естония.

С голям интерес се очаква представянето на победителите от "Санремо" -дуетът  Махмуд – Бланко. "Желаем да се представим добре. Дали ще спечелим или не, е без значение", споделиха музикантите пред медиите в Италия.

Попитани заради екстравагантните им тоалети как ще излязат на сцената, Бланко отговори: "Голи, само по чорапи".

Специални гости ще са Джилиола Чинкуети, спечелила първа "Евровизия" за Италия през 1964г. и рок групата "Måneskin" - победител в конкурса преди година. Тя ще представи новият си сингъл  "Supermodel".

Италианските медии отбелязват, че песните от двата полуфинала  са смес от жанрове и присъства сексуално съдържание, "в което намира място гордостта на гей-общността" - това пише ежедневникът "Република".

Очакванията са финалът, както бе и на полуфиналите на "Евровизия", да е най-гледаното събитие по телевизията на Стария континент. 

Джилиола Чинкуети на сцената в театър Ariston по време на 71-ия фестивал на италианската песен в Санремо, 3 март 2021 г./ ЕПА/БГНЕС

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна