Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илон Мъск чака "логично обяснение" на аферата с фалшивите акаунти в "Туитър"

Илон Мъск
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Главният изпълнителен директор на Tesla Inc. Илон Мъск заяви в понеделник по време на събитието All-In Summit 2022 в Маями, че все още чака "логично обяснение" за броя на фалшивите и спам акаунти в "Туитър" (Twitter), като същевременно подчерта, че компанията отказва да обясни тази афера.

Развитието идва часове, след като изпълнителният директор на Twitter Inc. Параг Агравал обясни в  социалните медии, че компанията е "силно стимулирана да открива и премахва възможно най-много спамове". "Всеки, който предполага друго, просто греши“, потвърди Агравал.

Въпреки проблема с фалшивите и спам профили, Илон Мъск заяви, че потенциална сделка по придобиването на Twitter "не е изключена", но на по-ниска цена.

През уикенда Мъск изрази съмнения относно неговата сделка по закупуването на Twitter поради предполагаемо наличие на спам и фалшиви акаунти в платформата на социалната медия.


Тогава Илон Мъск заяви, че екипът му "ще направи произволна извадка от 100 последователи в @Twitter", за да тества констатацията, че по-малко от 5% от ежедневните потребители на социалната мрежа са фалшиви акаунти. "Приканвам други да повторят същия процес и да видят какво ще открият“, добави милиардерът.

Предприемачът обяви в петък, че сделката му за придобиване на Twitter е отложена "в очакване на подробности, подкрепящи изчислението, че спам/фалшивите акаунти наистина представляват по-малко от 5% от потребителите".

Изчисленият брой на фалшиви акаунти е част от подадената от Twiiter информация и се отнася за първото тримесечие на 2022 г.

Междувременно главният изпълнителен директор на Tesla Inc. критикува и настоящата администрация на САЩ, като каза, че причината за силно растящата инфлация се крие в практиката на правителството да печата долари.

По време на All-In Summit 2022 в Маями, Мъск подчерта, че Съединените щати вероятно са в рецесия, която вероятно ще се влоши. Освен това той твърди, че администрацията на Тръмп има служители, които са постигнали повече по време на управленския мандат на бившия президент на САЩ.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!