Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестима души са задържани за телефонни измами

Снимка: Радио Видин

Шестима души са задържани заради телефонни измами.
Операцията е проведена от служители на Главната дирекция "Национална полиция", областните дирекции на МВР в Русе и Благоевград, Следствения отдел при Окръжна прокуратура Русе в сътрудничество с криминалната полиция и прокуратура на Прага, Чешка република.
В хода на операцията на територията на Чехия са извършени претърсвания и изземвания в четири помещения на хостел в с. Ровен, на около 100 км от Прага, и на два автомобила, ползвани от трима български граждани – на 31, 32 и 37 години. Открити са множество СИМ-карти, телефони, пари и вещи, използвани за телефонни измами. И тримата са арестувани.
Успоредно с това на територията на гр. Ветово, Русенско са задържани други трима мъже – на 61, 26 и 23 г. На три адреса и в пет автомобила са открити вещи, съотносими със същата престъпна дейност.
Според събраните до момента данни шестимата задържани са съпричастни към извършени телефонни измами основно на територията на Русенска област и в Гърция. Малко по-късно вчера, в следобедните часове, на вход на граничния пункт Кулата-Промахон, е задържан и 25-годишен мъж, участвал в схемата като куриер на гръцка територия.
Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура - Русе.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна