Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томова загуби в Париж, но има шанс за основната схема

Виктория Томова
Снимка: Monterey Open

Десетата поставена в схемата на квалификациите на „Ролан Гарос“ Виктория Томова отпадна в третия, финален, кръг.

Първата ракета на България отстъпи в мач с много обрати на сръбската левичарка Олга Даниловач с 2:6, 6:1, 6:7(3) след повече от 2 часа игра. Въпреки това Виктория има сериозен шанс да влезе в основната схема в Париж като „щастлива губеща“, което би било дебют за нея сред най-добрите 128 тенисистки в турнира.

Данилович, която е №174 в световната ранглиста поведе в първата част с 4:0, след което Томова навлезе в ритъм, но въпреки това загуби сета.

Софиянката успя да пробие за 3:1 в следващата част, а после направи още един брейк. При 5:1 Томова сервираше за сета и се справи при първата си възможност.

В заключителната част Данилович дръпна с 3:0, но 27-годишната Виктория успя да направи обрат до 4:3. За съжаление тя позволи на съперничката да върне втория брейк и да поведе после с 5:4. Стигна се до дълъг тайбрек.

В него Томова губеше с 2:4 точки при първата размяна на половините на корта. Сръбкинята поведе с 9:2 и реализира втория си мачбол.

Българката вкара 61 процента първи сервис и спечели 64 процента от точките при разиграването му. Тя записа два аса и три двойни грешки.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна