Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват в Торино фотоизложбата "Българските градове – древност, която живее"

Във връзка с празника на българската просвета и култура 24 май днес в Торино ще бъде открита фотографската изложба "Българските градове - древност, която живее". Тя се реализира Българския държавен институт за култура към Министерството на външните работи и е популяризирана от генералното консулство на България в Милано.

Изложбата ще бъде открита  в градската библиотека на Торино "Villa Amoretti" и ще бъде отворена до 11 юни. На събитието  ще присъстват Снежана Йовева-Димитрова – директор на Държавния културен институт към министъра на външните работи на България, генералният ни консул в Милано Таня Димитрова, почетният консул на нашата страна за област Пиемонт Джани Сторнело и др.

Снимковият материал изтъква историко-културното наследство и съвременният облик  на различни български градове като София, Пловдив,  Варна, Русе, Елена, Велико Търново и др. и представлява своеобразна туристическа разходка из България. 

Поради тази си особеност и за това, че обикаля не само  из Италия, изложбата "Българските градове – древност, която живее" се нарича още и пътуваща. Дебютът ѝ бе в Белград по идея на г-н Ангел Димитров – дипломат и историк.   


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна