Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томова отпадна във Валенсия след трисетова драма

Виктория Томова отрази два мачбола, но при третия трябваше да капитулира.
Снимка: bbvaopenval

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова отпадна на четвъртфиналите на WTA 125 турнира на клей във Валенсия след изключително драматичен мач.

Тя отстъпи на 111-ата в световната ранглиста китайка Сю Ван с 6:2, 2:6, 6:7(5) след почти 3 часа игра. В заключителния сет Виктория губеше с 1:5 гейма, но стигна до 6:5 и сервираше за мача, но не успя.

В първата част Томова направи два пробива на нула – за 2:1 и 5:2 и в осмия гейм затвори сета при третата си възможност.

Китайката се активизира в следващата част и поведе с 4:0. Веднага след това Виктория върна единият брейк, но тутакси допусна още един. При 1:5 тя отрази сетбол и направи пробив. Но в следващия гейм Сю спечели частта.

В заключителния сет азиатката поведе с пробив за 2:0, а после и още един за 5:1, след което сервираше за победата. 27-годишната софиянка не се предаде и върна единият брейк. В деветия гейм българката отрази мачбол и отново проби подаването на Сю. След това Виктория взе своя сервис гейм, след като спаси още един мачпойнт. Серията ѝ продължи и тя проби за 6:5 и след това сервираше за място на полуфиналите, но допусна рибрейк.

Последва тайбрек, в който смяната на полетата дойде при резултат 4:2 точки за китайката. После тя стигна до нов мачбол при 6:5 и този път успя да го реализира.

Томова заслужи 29 точки за световната ранглиста, където е №131 в момента. Тя започва подготовка на трева за участието си на Уимбълдън, където ще играе направо в основната схема.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!