Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогрес за Димитров, рекорд за Кузманов

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров се изкачи с една позиция в публикуваната днес световна ранглиста и заема 21-ото място.

В петък той ще очаква като поставен жребия за Уимбълдън, където ще запише 12-о поредно участие. Най-доброто му класиране е полуфиналът през 2014 година.

Втората ни ракета Димитър Кузманов прескочи четири позиции до рекордната 175-а в подреждането на АТР. Пловдивчанинът започва днес участието си в квалификациите на Уимбълдън с двубой срещу играещия с „уайлд кард“ британец Чарлс Бруум, който е днес от 13 часа наше време.

Димитър Кузманов спечели в Ливърпул първа титла на трева в демонстративен турнир.

В първите 500 от българите са още Адриан Андреев (№357) и Александър Лазаров (№380).

В челото няма промени. Води Даниил Медведев, следван от Александер Зверев и Новак Джокович.

При жените Виктория Томова напредна с едно място до №128. Тя отпадна вчера във финалния кръг на квалификациите в Ийстборн и също като Григор ще разбере името на първата си съперничка в основната схема на турнира от Големия шлем в Лондон. Софиянката има и шанс да играе още и в Ийстборн като "лъки лузър".

Виктория Томова

В квалификациите ще участва Изабелла Шиникова, която е 217-а в света. В топ 500 са още Елица Костова (№415) и Джулия Терзийска (№466).

На върха е Ига Швьонтек, следвана от Анет Контавейт. На рекордното за нея трето място в ранглистата е тунизийката Онс Жабьор, която спечели титлата в Берлин вчера.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна