Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Авиомузеят в Бургас празнува петия си рожден ден

В деня на Българската гражданска авиация - 29 юни, Авиомузеят в Бургас става на 5 години, съобщават от Община Бургас. По случай празника музеят ще работи с вход свободен през целия ден. Посетителите ще могат да разгледат летателните апарати, сред които има представители на селскостопанската, гражданската и военната авиация.

Сред десетте самолетни експоната, са Ту -154 и Ан - 12, които са единствените останали в България. Интерактивната експозиция "Летящия човек", разположена в самолет Ан-12, включва множеството автентични предмети, макети на самолети, костюми, интерактивни инсталации и архиви от историята на авиацията.

Програмата на музея продължава и на 2 юли, като от 10:00 до 19:00 часа към неговия екип ще се присъединят различни творци в сферата на авиацията. Специалният гост Юрий Георгиев от клуб „Асто“ ще ви научи да изработвате хвърчила и други летящи чудеса, а в „Творческа работилница“, малките авиатори ще могат да рисуват, моделират и създават самолети.

Най-активните ще могат да се включат в „Състезание с тротинетки“, като всяко дете с тротинетка може да покаже своите умения в състезанието, а най-добрият ще получи специален подарък.

Посетителите на музея ще могат да се запознаят още с изложба от различни видове безпилотни летателни апарати - дронове, а на всеки два часа ще могат да се включат и в опознавателните изнесени беседи.
По публикацията работи: Петя Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!