В Болярово запалиха светлините на коледната елха

Въпреки студеното време в петък около елхата в център на Болярово се събраха десетки жители на града и общината. К метът Христо Христов поздрави присъстващите с пожелание за здраве и благоденствие. И призова всички да бъдем по-добри и да не спираме да..

публикувано на 10.12.23 в 07:45

Затруднено движение по ул. Чаталджа" днес

Поради полагане на разпределителни газопроводи по ул. „Чаталджа“, от 08.30 часа до 15:00 часа днес се въвежда временна организация на движението на улицата в района на административна сграда на „Андела“. Движението на МПС в участъка ще бъде затруднено...

публикувано на 10.12.23 в 07:30

Спират водата в част от "Сарафово" и "Зорница" в понеделник

Водата ще бъде спряна на няколко места в Бургас на 11 декември, съобщават от ВиК – Бургас. Вода няма да има от 8 часа до 17 часа в част от кв. „Сарафово“. Това се отнася за района на ул. "Ангел Димитров" в участъка между ул. "Брацигово" и ул. "Баба..

публикувано на 09.12.23 в 15:21

Предвижда се обособяване на защитена зона „Странджа“

Предвижда се обособяване на защитена зона за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна „Странджа“. Това става ясно от публикуван проект на заповедта на екоминистерството.  Защитената зона се предвижда да обхваща няколко населени..

публикувано на 09.12.23 в 14:22

Живеещи на "Буджака" газят кал и питат докога

Местност ”Буджака” се намира извън строителните граници на населеното място – гр.Созопол, същата не е включена в регулационните граници на града и съгласно предвижданията на действащ Общ устройствен план /ОУП/ на Община Созопол попада в..

обновено на 08.12.23 в 20:55

Чрез благотворителен базар събират средства за паметник на Васил Левски в Бургас

Благотворителен базар за събиране на средства за изграждане на паметник на Васил Левски в Бургас ще се проведе следващата неделя на площад „Тройката“.   Каним бургазлии да подкрепят инициативата, съобщи Велина Димитрова от фондация..

публикувано на 08.12.23 в 12:33
снимката е и илюстративна

По пилотен проект ремонтират пътя Бургас - Малко Търново

Изработен е технически проект за ремонта на около 112 км от републикански път Бургас - Малко Търново. Средствата са осигурени по пилотен  проект за строителство, рехабилитация и ремонт на републикански, общински и горски пътища. Той се изпълнява със..

публикувано на 08.12.23 в 11:42

Министерството на културата внася законовите промени, свързани с финансирането на БНР и БНТ

Намерението на Министерството на културата е промените в Закона за радиото и телевизията, които засягат начина на финансиране на Българското национално радио и Българската национална телевизия, да бъдат внесени в Народното събрание до края на годината –..

публикувано на 07.12.23 в 17:19

Протестни подписки срещу токовите удари в Ямболско бяха връчени на зам.-омбудсмана

Зам.-омбудсманът Елена Чернева ще препоръча на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да бъде извършена незабавна проверка на техническото състояние на електропреносната мрежа на ЕVN, за да се установи каква е причината за зачестилите токови..

публикувано на 07.12.23 в 16:32

Две представления по Хайтов се играят в Бургас днес и утре

Тази вечер и утре в салона на Кукления театър в Бургас от 19:30 часа оживяват героите на Николай Хайтов. "Дърво без корен", в майсторското изпълнение на Илиян Марков, е спектакъл   по разказите "Мъжки времена", "Изпит" и "Дърво без корен" от Николай..

публикувано на 07.12.23 в 14:56