Започват ремонти по Ясна поляна, утре спират водата частично

Започва аварийният ремонт на пречиствателната станция на яз. "Ясна поляна", информират от ВиК - Бургас. Дейностите стартират на 6 юни (вторник) в 8 ч. с оглед на съоръжението.  Водоподаването ще бъде спряно за в.с.Куку баир и селата Велика,..

обновено на 05.06.23 в 12:44

Данъчни облекчения за младите семейства в Ямбол

Община Ямбол ще продължи да работи по своите приоритети – създаването на нови паркове и места за отдих, както и развитието на масовия спорт и културата. Това каза за Радио Стара Загора в Деня на Ямбол кметът Валентин Ревански. Освен това неговото..

публикувано на 05.06.23 в 12:18

Бургас отбелязва Световния ден на околната среда с поредица от събития

Със засаждане на брези в двора на Детска градина „Калина Малина“ в бургаския квартал „Ветрен“ започнаха инициативите, посветени на Световния ден на околната среда.  В парк "Минерални бани" експерт на Община Бургас ще изнесе урок на тема „Отпадъците..

публикувано на 05.06.23 в 12:07
Община Сунгурларе

Прокуратурата проверява Община Сунгурларе

Под надзора на Окръжната прокуратура в Бургас започна проверка в община Сунгурларе. В момента се извършва претърсване и изземване на документи по досъдебно производство за извършено престъпление по служба. Кметът на Сунгурларе Георги Кенов заяви,..

обновено на 05.06.23 в 11:56
ТД на НАП в Бургас, архив

От НАП отчитат преди лятото добра фискална дисциплина по Южното Черноморие

Подобряване на фискалната дисциплина по Южното Черноморие, отчитат от НАП Бургас месец преди началото на активния летен туристически сезон. Това се дължи и на засилените данъчни проверки. Екипи на звеното „Фискален контрол“ са извършили над 1600..

публикувано на 05.06.23 в 11:41

Възстановено е движението по пътя Вълчин-Карнобат (ОБНОВЕНА)

Възстановено е движението на превозни средства по второкласната пътна отсечка Шумен–Карнобат, в участъка Вълчин–Карнобат, при км 85 , съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“.  Инцидентът е станал малко преди 9 часа тази сутрин. Причините за катастрофата,..

обновено на 05.06.23 в 11:34

В Бургас отдават почит към загиналите за свободата на Македония

Пред паметника на 24-и Черноморски пехотен полк пред Военния клуб в Бургас ще се проведе днес, от 17:30 часа граждански ритуал за полагане на венци и цветя в памет на загиналите за освобождението на македонските българи от вековно чуждо иго. Заедно с това..

публикувано на 05.06.23 в 09:45
Възрожденското взаимно училище при храм „Св. София“ в Сливен

Възстановяват взаимното училище при храм „Св. София“ в Сливен

Най-старото сливенско училище – взаимното училище при храм „Св. София“ ще бъде възстановено и отново да заработи като Музей на образованието. Около тази идея са се обединили община Сливен, Сливенска митрополия и няколко учебни заведения в града, съобщи..

публикувано на 05.06.23 в 08:10
Ямбол

Ямбол празнува днес

На големия християнски празник Свети дух се отбелязва Денят на Ямбол. Учениците няма да са на училище, а от общината са подготвили богата програма. Празничният понеделник започва със Света литургия в църквата "Света Троица" в най- стария ямболски..

публикувано на 05.06.23 в 07:45
Свети Дух

Православната църква почита днес Светия Дух

На 51-ия ден от Великден православната църква отбелязва деня на Свети Дух, част от неразделната Троица. Той е и първият ден от Русалската неделя, а това е периодът след Петдесетница и е винаги от понеделник до събота включително.  Светият Дух се..

публикувано на 05.06.23 в 07:15