Мая Манолова

Мая Манолова иска ревизия на ВиК Бургас

Ще настояваме за ревизия на ВиК холдинга защо е отказано кредитиране на ВиК Бургас за инвестиции. Това коментира пред БНР-Бургас лидерът на платформата „Изправи се.БГ“ Мая Манолова. Именно това беше посочено като една от причините за поскъпване на водата..

публикувано на 06.08.22 в 14:53

Българските консулски служби в Русия не са преустановили прием на документи

Към момента приемът на документи и тяхната обработка в консулските служби на България на територията на Русия не е преустановен. Процесът е забавен заради намаляването на техническия състав. С приоритет се обработват спешни и хуманитарни случаи, съобщава..

публикувано на 06.08.22 в 13:33

Ремонтират емблематичната за Сливен часовникова кула

Емблематичната за Сливен часовникова кула на сградата на общината ще бъде ремонтирана, съобщи заместник-кметът Камен Костов. Ремонтните дейности ще обхванат и части от южната фасада на сградата. Срокът, определен за ремонтните дейности е 50 календарни..

публикувано на 06.08.22 в 11:33

Зарибиха река Тунджа в Ямбол с един тон бял амур и шаран

Поредно зарибяване на градския ръкав на река Тунджа в Ямбол бе предприето от местните власти. В бетонираното корито беше пуснат близо един тон зарибителен материал. Бетонираният ръкав на Тунджа, преминаващ през Градския парк в Ямбол, беше зарибен със..

публикувано на 06.08.22 в 09:58

Православната църква отбелязва Преображение Господне

Православната църква отбелязва днес християнския празник Преображение Господне. Според евангелието Исус Христос, заедно с апостолите Петър, Яков и Йоан се качили на планината Табор за молитва. Там тримата апостоли седнали да си починат и заспали. Когато..

публикувано на 06.08.22 в 09:40

След обяд е възможно да превали

Над Черноморието ще е слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали. Ще продължи да духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 28°-31°, а на морската вода около 25°-26°...

публикувано на 06.08.22 в 07:46

Булевард Демокрация на 5-ти август

Днес в предаването ще научите: Кога най-рано ще влязат промените в учебните програми, за които от години се говори колко са важни и наложителни. Ще станете свидетели на един спор на граждани, живеещи на улица „Цариградска“ 41 и..

публикувано на 05.08.22 в 14:52

Ремонти в "Лозово" налагат нов маршрут на автобусна линия 7А

В бургаския кв.  „Лозово“ се извършва р еконструкция и изграждане на водопроводна и канализационна мрежа. Затова от 9:30 часа на 8 август в квартала се въвежда променена временна организация на движението.  Налага се затваряне на кръстовището,..

публикувано на 05.08.22 в 14:48

Извънредната проверка в МБАЛ-Поморие и медицинския център не откри нарушения

Приключи извънредна проверка в „МБАЛ-Поморие“ и в „Медицински център 1 – Поморие“. Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ влезе в двете здравни заведения по сигнал на група джипита и специалисти на индивидуална практика в болницата, които поставиха..

публикувано на 05.08.22 в 13:25

Платеният отпуск за бащи и осиновители - обнародван в Държавен вестник

Бащите и осиновителите на дете до 8-годишна възраст вече имат право на нов платен отпуск от два месеца, за който ще получават обезщетение от 710 лева на месец - това предвиждат промени в Кодекса на труда, които са обнародвани в днешния брой на Държавен..

публикувано на 05.08.22 в 12:46