Гларуси и шамандури

„Гларуси и шамандури“ е забавно неделно предаване на БНР Бургас, в което водещият Жоро Янакиев, кани интересни гости свързани с културата, историята, развитието на Бургас и окръга! 
Предаването е диалогично и всеки слушател може да защити своя теза, или да постави въпроси пред водещия и пред гостите му! 

„Гларуси и шамандури“ – още едно предаване на БНР Бургас, което заслужавате да слушате всяка неделя от 9 до 12 часа!

Водещ : Жоро Янакиев

Публикации

Будителите в експозицията на Котел

Една от забележителностите на гр. Котел е експозицията „Котленски възрожденци”, която се помещава  в сградата на Пантеона на Георги Стойков Раковски. Открита е през 1981 г. по случай честването на 1300 години от създаването на България...

публикувано на 31.10.21 в 08:33

Искра Радева, Панайот Панайотов и изпълнение на клавикорд в "Гларуси и шамандури"

Предаването „Гларуси и шамандури“ с едно специално издание за своите слушатели. Гост в предаването ще бъде  Цветана Иванова, бургазлийка, завършила бургаското музикално училище, държавната консерватория със специалност пиано и специализирала в Германия..

обновено на 26.03.21 в 14:43

Петима диригенти гости на "Гларуси и шамандури" на 13 декември

На 13 декември в ефира на БНР Бургас ще отбележим Световния ден на хоровото изкуство.  По този повод гости в предаването „Гларуси и шамандури“ ще бъдат хоровите диригенти: Венеция Караманова - От 1978 год. работи като диригент в Детския хор на БНР, с..

публикувано на 13.12.20 в 08:00

"Гларуси и шамандури" на 4 октомври

На 4 октомври от 9 ч, в предаването  „Гларуси и шамандури"  с водещ Георги Янакиев очаквайте:  Интервю с голямата българска певица Йорданка Христова. Тя беше в Бургас като част то спектакъла ""Направихте ме на луд". През миналия месец тя отпразнува..

публикувано на 03.10.20 в 15:02

"Гларуси и шамандури" на 3 май

На 3 май от 9 ч, в предаването  „Гларуси и шамандури"  с водещ Георги Янакиев очаквайте:  Днес честваме Световния ден на свободата на печата. Обявен е с решение на Общото събрание на ООН през 1993 година. Гост след десет – журналистът Десислава..

публикувано на 02.05.20 в 14:20

"Гларуси и шамандури" на 26 април със спомен за Пейо Пантелеев

На 26 април от 9 ч, в предаването  „Гларуси и шамандури"  с водещ Георги Янакиев очаквайте:  В началото на предаването ще ви срещнем с актрисата Невена Цанева. След 10 часа ще си спомним за големия бургаски поет Пейо Пантелеев, който..

публикувано на 24.04.20 в 16:07

Не пропускайте "Гларуси и шамандури" на 12 януари

Слушайте тази неделя (12 януари) 400-то издание на предаването "Гларуси и шамандури". На водещия Жоро Янакиев ще гостуват три невероятни дами.  През май в далечната 1999 г. за първи път отваря врати единствената специализирана институция за социални..

обновено на 12.01.20 в 08:09

Диана Колчева: Министърът на туризма трябва да си подаде оставката (ВИДЕО)

Единственият чуждестранен туроператор, който не е регистриран в Националния туристически регистър е фалиралият „Томас Кук“. Това заяви председателят на сдружението „Клуб на хотелиера“ в Несебър Диана Колчева. Според нея с това Министерството на..

публикувано на 29.09.19 в 13:29

Румяна Денева: Читалището в Карнобат е гордост за града

Читалището в Карнобат е гордост за града. Това смята, Румяна Денева, секретар на читалище „Димитър Полянов 1862“ – Карнобат, в ефира на предаването „Гларуси и шамандури“. „Усещам го в отношението на много от хората, които са част от..

публикувано на 29.09.19 в 10:32

"Гларуси и шамандури" със студио от плажа и демонстративен футболен мач (ВИДЕО)

В първия ден на септември предаването "Гларуси и шамандури" ще се излъчва на живо от бургаския плаж. Гости на водещия Жоро Янакиев ще бъдат  известните бургаски сатирици - Ваньо Вълчев и Динко Павлов. Как изглеждат морските дълбини ще..

обновено на 01.09.19 в 07:24