Стационарен и мобилни центрове за услуги са създадени в Бургас и Малко Търново

585 хиляди евро е стойността на двугодишния проект  „Заедно днес, заедно утре – местните общности в подкрепа на подобрено oбразование и грижи в ранна детска възраст“. Основен бенефициент е община Малко Търново, партньори са община Бургас,  Дирекция..

публикувано на 07.06.23 в 14:28

"Балчик" е името на новия граничен патрулен кораб (снимки и видео)(обновена)

Главна дирекция „Гранична полиция“ има от днес нов граничен полицейски кораб „Балчик“, с бордови номер 524 . Плавателният съд е построен в Естония и ще изпълнява широк спектър от задачи, които са както за наблюдение на морската ни граница,..

обновено на 07.06.23 в 14:17
Снимки: пресцентър ОДМВР Сливен

В сливенско село спасиха елен, паднал в напоителен канал

Елен, паднал в напоителния канал край сливенското село Чинтулово е спасен от екип на пожарната и горски служители. Вероятната причина дивото животно да падне в канала е, че е опитал да пие вода, коментираха днес пожарникарите.  Сигналът за..

публикувано на 07.06.23 в 13:05

Държавен архив - Бургас кани на изложба "Стари балкански фотографии"

Бургаският държавен архив ще открие утре, 8 юни изложба под надслов "Стари балкански фотографии". С нея ще бъде отбелязан Международния ден на архивите - 9 юни. Изложбата е гостуваща и е резултат от дългогодишното сътрудничество на Държавна агенция..

публикувано на 07.06.23 в 13:02

В Царево откриват парк за свободно пуснати кучета

С открит парк за разходка и свободно пускане на кучета ще разполага Царево. Той ще е разделен на две – за едри и средни породи и за дребни породи кучета. Откриването ще стане с кампания под мотото "Грижа за животните". Това се случва след..

публикувано на 07.06.23 в 12:57

На Лесово откриха 600 000 къса контрабандни цигари в товарен автомобил

Служители на Митнически пункт Лесово задържаха 600 000 къса (30 000 кутии) контрабандни цигари при проверка на влизащ в страната товарен автомобил. Тютюневите изделия са били укрити в опаковани мебели – огледални маси. На 5 юни около 20:20 часа..

публикувано на 07.06.23 в 12:46

Фолклорните ансамбли "Странджа", "Тракия" и "Пирин" с общ концерт в Бургас

„Танците на българина“ е заглавието на спектакъла, който ще събере в едно ансамблите „Тракия“, „Пирин“ и „Странджа“. Тази събота, 10 юни най-добрите български народни танцьори, певци и музиканти ще излязат на сцената в Летния театър в Бургас, за да..

публикувано на 07.06.23 в 12:21

В Царево показват копие на уникалното златно съкровище от Синеморец

Музеят в Царево показва  копие на уникалното златно съкровище от с. Синеморец. То се състои от над 180 златни предмети и около 30 сребърни украси. Според историците те са принадлежали на богата аристократка, живяла във втората половина на III в. пр...

публикувано на 07.06.23 в 11:48

Басейните на експоцентър „Флора“ и в кв. Ветрен отварят за летния сезон

Плувните басейни на Експоцентър „Флора“ и в кв. „Ветрен“ в Бургас отварят врати за предстоящия летен сезон. В тях ще се провеждат спортни състезания, а в останалото време ще може да се използват от гражданите, съобщиха от общината. Плувен комплекс..

публикувано на 07.06.23 в 11:21

Живот след инфаркта - днес, в предаването "Без направление"

Живот след инфаркта. Темата поставяме в днешното издание на предаването „Без направление“. Как протича възстановяването, колко време трае? Какво можем да правим и какво не? Кой да ни консултира?  На тези и други въпроси наш събеседник ще е кардиологът..

публикувано на 07.06.23 в 11:00