Издирват 36-годишна бургазлийка, от три дни е в неизвестност

Полицията обяви за издирване 36-годишна бургазлийка. Жената е в неизвестност от 23 юли. Сигналът за изчезването й подала днес 62-годишна й леля. Тя съобщила, че  племенницата й Зоя Йовкова Маджарова, живяла от месец и половина при нея в бл. 70 в к-с “Меден..

публикувано на 26.07.24 в 19:48

19-годишен предизвика челна катастрофа край Трояново, има загинал

Тежка катастрофа с една жертва е станала на излизане от каменското село Трояново в посока с. Сърнево този следобед, съобщават от бургаската полиция. Сигналът за пътния инцидент е подаден в 15,55 часа на телефон 112. По данни на полицията катастрофата е..

публикувано на 26.07.24 в 19:34

Датите за ваканциите и матурите през новата учебна година

Две по-дълги ваканции през новата учебна година предлага Министерство на образованието и науката (МОН). Той е публикуван за обществено обсъждане на сайта на ведомството и е отворен за становища и предложения от всички заинтересовани страни. В календара..

публикувано на 26.07.24 в 17:23

Затварят за три дни ул. "Велека" в Созопол заради ВиК ремонт

Спешен ВиК ремонт започва от днес на  ул. „Велека“ в Созопол, съобващат от общината. Улицата ще бъде затворена в следващите три дни. Движението ще бъде пренасочено през  улица „Одеса“ към улица „Ропотамо“. За собствениците на търговски обекти на ул...

обновено на 26.07.24 в 17:16

Пуснаха движението по ремонтирания път между двата портала на „Лукойл“

Отвориха за движение ремонтирания път между двата портала на нефтозавода.   Община Бургас осъществи проект за пълно обновление на останалата неремонтирана част от отсечката. Отново се въвеждат ограниченията за преминаване на тежкотоварни автомобили..

публикувано на 26.07.24 в 16:11

Бургаският апелативен съд оправда Веселин Марешки по дело за изнудване 

Бургаският апелативен съд оправда бизнесмена Веселин Марешки по дело за изнудване от 2014 година във Варна. С решение на магистратите Марешки, заедно с Красимира Колева са признати за невиновни и оправдани по обвинение за принуда на ресторантьор да..

публикувано на 26.07.24 в 15:50

Пострадалите от пожарите в боляровските села фермери от днес подават заявления за помощ

13 са семействата в боляровските села, които са останали без къщи след пожарите.Това са били техни основни жилища. Изготвени са индикативните оценки за стойността им. Търсят се 2 милиона лева. Те трябва да бъдат доразрушени и изградени наново...

публикувано на 26.07.24 в 15:14

Прехвърлят държавен имот на община Созопол за изграждане на воден резервоар

Областният управител проф. Мария Нейкова ще прехвърли  на Община Созопол   правото на собственост върху държавен имот за реализиране на инвестиционен ВиК проект, информират от областната администрация. Върху близо 10 000 кв.м. ще се изгради водна..

публикувано на 26.07.24 в 14:48

Марин Киров: В наредбата за свободно къмпингуване има неясноти, но Община Царево я подкрепя

Българското кемпер общество сигнализира в отворена позиция, че служебното правителство се опитва да върне стария вариант на наредбата за свободно къмпингуване. Те посочват, че предишната версия е събрала над 600 отрицателни становища. Според..

публикувано на 26.07.24 в 14:30

Меги Димчева с премиера на "Чудесата в нас" в Бургас

Нов проект, който обединява български песни, йога и медитация представя днес в Бургас популярната телевизионна водеща от предаването „Търси се“ – Меги Димчева. Спектакълът е озаглавен „Чудесата в нас“ и ще бъде представен от 20:30 часа в Експозиционен..

публикувано на 26.07.24 в 14:21