Созопол подкрепи здравословния начин на живот

Спортен празник  в Созопол в подкрепа на здравословния начин на живот, за  пореден път  обедини малки и големи. Те се включиха в крос по маршрут в стария град на Созопол. Официален старт на събитието даде кметът Тихомир Янакиев, който бе последван от..

публикувано на 22.09.22 в 13:41

Откриха паметна плоча на актьора Стоян Гъдев в родното му село Ситово

Паметна плоча на големия български актьор Стоян Гъдев (1931 – 1999) беше открита в родното му село Ситово, община Болярово. Това е поредната такава инициатива на Емил Йорданов - меценат и любител на българското кино. Стоян Гъдев е роден е в село Ситово,..

публикувано на 22.09.22 в 12:37

Бургас отбеляза тържествено 114-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България

В Бургас празникът започна от площад „Атанас Сиреков“ с химна от композитора Георги Шагунов, написан на 22 септември 1908 година в изпълнение на Духовия оркестър.  Бургаското духовенство отслужи молебен за благоденствието на независима България...

публикувано на 22.09.22 в 12:01

С военни ритуали, изложби и велопоход Ямбол отбеляза денят на независимостта

11 4- ата годишнина от Н езависимостта на България бе отбелязана тържествено в Ямбол.  За пръв път, в рамките на празничната програма, се организира и велопоход до античния град „Кабиле“.  С благодарствен молебен, в който се включиха и..

публикувано на 22.09.22 в 11:54

Бургас се побратими с казахстанския град Павлодар

Бургас вече е побратимен град с казахстанския Павлодар. На церемония днес кметът Димитър Николов и колегата му от Павлодар Асаин Байханов подписаха меморандум за побратимяване между двата града. Двете страни договориха сътрудничество..

публикувано на 22.09.22 в 11:05

Турхут Исмаил, реставрирал 12 църкви номиниран за Будител на годината

Стотици българи за поредна година се включиха със своите номинации за "Будител на годината" - обществената кампания на БНР, която излъчва десет личности, вдъхновили околните, създали промяната и творили добро през годината. Вече..

публикувано на 22.09.22 в 10:20

Първият Park-ing day for fitness ще се проведе в Бургас на 22-ри септември

Първият Park-ing day for fitness ще се проведе в Бургас на 22-ри септември, той е част от инициативата BG Бъди активен, която е от кампанията  #ActivateYourCity   Мястото, което ще се превърне в арена на спортни и културни дейности, е в комплекс..

обновено на 22.09.22 в 09:38
Проф. Петър Стоянович

Петър Стоянович: Не е лошо да сме различни, но общата посока към демокрация трябва да е ясна

„ Днес усещаме този сблъсък на неизвестността на посоката и на нашето собствено аз много по-отчетливо . До времето на войните посоката е ясна – големият устрем на България е там, където е модернизацията, а тя е в Европа“. Това каза пред БНР..

публикувано на 22.09.22 в 09:15

Христо Христов: Изводите от Манифеста за независимостта на България са актуални и 114 години по-късно

„Пожелавам на Вас и на всички българи да отстояваме идеалите и да бъдем достойни наследници на нашите деди, да имаме тяхната мъдрост и далновидност, за да издигаме авторитета на България, следвайки пътя на изконните български идеали за свобода и..

публикувано на 22.09.22 в 09:05

В Айтос започва баскетболен турнир посветен на 22 септември

В спортната зала на Айтос ще се проведе баскетболен турнир, посветен на Независимостта на България. Заради лошото време навън стрийтбола се наложи да се премести в зала „Аетос“, на закрито. Отборите  ще бъдат разпределени в 5 възрастови групи, каза..

публикувано на 22.09.22 в 08:43