Фоти Фотев е художник на годината в Бургас

Фоти Фотев получи отличието „Художник на годината”, което се връчва от Дружеството на бургаските художници традиционно на Никулден. За приза бяха номинирани общо трима творци - Иво Бистрички, Фоти Фотев и Севдалина Проданова. Маринистът..

публикувано на 06.12.23 в 14:48

С лефер гощават на Никулден в Царево

С лефер гощават на Никулден в Царево. Тази година заради липсата на паламуд в морето, рибарите ще сложат на трапезата си лефер или барбун . Стоян Шираков, председател на рибарското сдружение посочи, че все се надяват на по-голям улов вече догодина...

публикувано на 06.12.23 в 14:46

Художничката Юлия Красовска: Бургас е в сърцето ми!

Бургас е много красив, приятен и семеен град, казва художничката Юлия Красовска. Украинката от осем години живее в морския град и споделя: „Помня, първото ми впечатление беше възхищение от Морската градина, от интересната архитектура и от..

публикувано на 06.12.23 в 14:43

И Несебър отбеляза Никулден

Несебър отдаде почит и благодарност към светеца, укротител на бурите и пазител на рибари,  моряци и мореплаватели. „Днес честваме свети Николай Чудотворец, пазителя и кормчията, направляващ кораба на живота ни. Той разбива вълните пред нас и ни помага..

публикувано на 06.12.23 в 14:39
снимката е илюстративна

Пожар в Дома за възрастни с умствени и психични увреждания в Твърдица

Пожар в Дома за социални услуги на възрастни с умствени и психични увреждания в Твърдица е унищожил част от покрива на сградата, съобщават от ОДМВР Сливен. Няма пострадали.  Причината за възникналия пожар е късо съединение в електрическото..

публикувано на 06.12.23 в 14:31

Комисар Николай Николаев, РСПБЗН: На днешния празник ще спазим традицията и пак ще има риба на трапезата

Празничен ден, но с обичайните служебни ангажименти. Такъв е 6 декември за директора на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Николай Николаев. Това е неговият втори имен ден на този пост, но има дългогодишна..

публикувано на 06.12.23 в 13:53

Кукленият театър в Ямбол се присъедини към протеста на културните дейци

Екипът на държавният куклен театър "Георги Митев"  в Ямбол се присъедини към националния протест на културните дейци. "Държава без култура  е държава без бъдеще!" - под това мото премина протестът на куклените театрали. Актьорът  Ангел Попов:..

публикувано на 06.12.23 в 13:47

На Никулден удостоиха с почетни звания изявени бургазлии

С музикален поздрав започна тържествената общинска сесия в Бургас тази сутрин.  Макети на емблематични бургаски сгради, изработени от ученици от ОУ "Иван Вазов" в Бургас допълваха празничната обстановка. Фокусът на днешната сесия не беше обсъждането на..

публикувано на 06.12.23 в 13:46

Община Бургас има готовност за година да довърши реконструкцията на "Александровска"

Община Бургас има подготвен от няколко години технически проект за реконструкцията и довършването на последния етап на улица „Александровска“ в посока БСУ с подмяната на водопровод и канализация. Това съобщи кметът Димитър Николов: „Проектът не..

публикувано на 06.12.23 в 13:41

Бургаски фехтовачи с отличия от турнир в Румъния

Състезателите на фехтовален клуб „Корсар“ се завърнаха със сребърен и бронзов медал от международния турнир по фехтовка в гр. Слобозия – Румъния. Ежегодният възпоменателен турнир „Николае Михайлеско“ се проведе на 2-3.12.2023 г. и в него взеха участие..

публикувано на 06.12.23 в 13:40