Акценти

Два филма в програмата “Ретроспектива” на 21-и “София филм фест на брега”

За втора поредна година “София филм фест на брега” дава възможност на бургаските киномани да си припомнят две филмови заглавия, показвани на изминали издания на фестивала. Публиката ще има възможност отново да види “Момиче” на Лукас Донт, чийто..

публикувано на 29.03.23 в 16:15

В Ямболска област започна разпределението на бюлетините и изборните книжа

В Ямболска област започна разпределението на бюлетините и изборните книжа, до момента в петте общини на областта са образувани 236  секции. Спокойно, до момента, протича подготовката за изборите в неделя, съобщи секретарят на Районната избирателна..

публикувано на 29.03.23 в 16:01
Снимки: FB / Димитър Николов

Бургаската библиотека показва копие на скафандъра на Нийл Армстронг

От днес бургаската библиотека показва копие на скафандъра на Нийл Армстронг, с който стъпва на Луната, съобщи кметът Димитър Николов в профила си. "Знам, че някои хора много искат да ме изстрелят към Луната, обаче смятам да се задържа още в Бургас...

публикувано на 29.03.23 в 14:04

НЗОК предлага договора с аптеките да се удължи до 31 май

Здравната каса е предложила на Българския фармацевтичен съюз да бъде удължен срока на настоящия договор с аптеките, който изтича на 31 март, да бъде удължен до 31 май. Това стана ясно след разширен управителен съвет на браншовата организация. Към..

публикувано на 29.03.23 в 14:04

И днес сигнали за бомби в няколко бургаски училища (обновена)

17 сигнала за бомба са получили училищата от Бургас през днешния ден, съобщават от ОД на МВР Бургас. 16 учебни заведения са запечатани, а учениците евакуирани.  Ръководството на ОУ "Христо Ботев" в кв. Победа е взело решение да не се нарушава учебния..

обновено на 29.03.23 в 13:47

Доброволци провеждат великденска кампания “Време с усмивка за възрастни самотни хора 2023”

Доброволци от Бургас за поредна година организират Великденската кампания “Време с усмивка за възрастни самотни хора”. Идеята е да се съберат хранителни продукти, които ще бъдат раздадени на нуждаещи се в Бургаска област.  Над 100 души жители на..

публикувано на 29.03.23 в 13:18
снимката е илюстративна

Осем училища в Ямбол са получили заплашителни мейли за бомба

Без паника е преминала евакуацията на учениците от 8-те основни училища в Ямбол, в които беше получен сигнал за бомбена заплаха. В момента в района на учебните заведения има засилено полицейско присъствие. Директорите и на осемте училища са..

обновено на 29.03.23 в 13:10

80 земеделци от Бургаско на блокадата на граничен пункт Кардам

80 земеделци от Бургаска област се включиха в блокадата на граничния пункт Кардам. Заедно с колегите си от Варна и Добрич с около 200 машини затвориха границата с Румъния между 10 и 11 часа. В бранша настояват да се преустанови безмитният внос на..

публикувано на 29.03.23 в 12:43

Жители на съставните селища могат да платят местни данъци на място по график

Жителите на съставните селища на Бургас за поредна година могат да заплатят задълженията си на място, без да пътуват до общинския град, съобщават от Общината.  За целта е създадена организация за отваряне на изнесени приемни по следния график: ДАТА..

публикувано на 29.03.23 в 12:15

Д-р Топчийска:Успеваемостта на операцията на катаракта е над 95%

Операцията е единственото  лечение на катаракта на очите, каза  д-р Малина Топчийска. Тя е специалист  офталмолог в медицински център "Оксиком".От перде на очите страдат предимно хора в напреднала възраст. Д-р Топчийска уточни "Катарактата е..

публикувано на 29.03.23 в 12:00