Акценти

Община Айтос ще кандидатства за проект за Защитено жилище

На редовното заседание на Община Айтос през март, Съветът одобри предложението на кмета Васил Едрев, за съфинансиране на проект за закупуване на оборудване и обзавеждане на помещения на Защитено жилище за лица с умствена изостаналост. Общата..

публикувано на 30.03.23 в 14:59
Кметът на Болярово Христо Христов /вляво/ проведе среща с ръководството на РПУ Елхово преди изборите

Две секции в Община Болярово ще са без видеонаблюдение

Община Болярово е готова за провеждането на парламентарните избори на 2 април. Това стана ясно днес след среща на ръководството с кметските наместници и полицията. 2 700 са избирателите, които имат право да упражнят вота си в 22 секции, едната от които..

публикувано на 30.03.23 в 14:25
Снимката е илюстративна

200 лв. за чадър и шезлонг на „Перла“?

По 100 лв. за чадър и шезлонг са максималните цени, определени в договора за отдаване под наем на морски плаж „Перла“ на север от Приморско. Търгът е спечелен от новозагорската фирма „Юг Релакс“ ЕООД. Тяхната оферта е за 631 080 лв. с ДДС годишно, като..

публикувано на 30.03.23 в 14:12

В Странджа все още има свободни къщи за гости за Великден

Все повече хора са привлечени от красотата на Странджа и предпочитат да съчетаят празничните и почивни дни с природата, като наемат с компания или семейно  къщи за гости.Според Йордан Стефанов, който отдава такава къща в царевското село Кости все още в..

публикувано на 30.03.23 в 13:53

Финално обучение на председатели и членове на комисии в Бургас

Финално обучение на председатели и членове на секционни комисии ще се проведе в Бургас. На него представители на Районната избирателна комисия ще разяснят всички нови изисквания на Изборния закон и ще отговарят на поставените въпроси. Обучението ще..

публикувано на 30.03.23 в 13:48
Румен Драганов

Румен Драганов: Очакваме доста интензивни пътувания около Великден

Над 320 хиляди пътувания ще има за Великденските празници, от тях 60 хиляди ще бъдат в чужбина. До 1000 лева за четиричленно семейство на ден ще бъде почивката на българите. Това сподели за БНР Бургас и предаването „Виа Понтика“ Румен Драганов от..

публикувано на 30.03.23 в 12:58

МОСВ не съгласува новата карта на дюните в Каваци

Представителят на екоминистерството изрази особено мнение и не съгласува проекта на специализираната карта на пясъчните дюни на Каваци на проведеното вчера заседание на комисия към Агенцията по кадастъра в Бургас, съобщиха от ведомството. Става..

публикувано на 30.03.23 в 12:53

През лятото осигуряват допълнителни медицински екипи по морето

Допълнителни медицински екипи ще бъдат подсигурени по Черноморието за летния туристически сезон. Това обяви министър Илин Димитров в социалните мрежи.  Министърът на здравеопазването Д-р Асен Меджидиев допълва, че въпросът за осигуряването на..

публикувано на 30.03.23 в 12:49
ОУ

За пореден ден: сигнали за бомби затвориха училища в Бургас и Ямбол

14 сигнала за поставени взривни устройства в бургаски училища са постъпили, съобщават от полицията. Те са изпратени на електронните пощи на учебните заведения.  Водеща версия за бомбените заплахи: хибридни атаки, свързани с Русия Сигнали са..

обновено на 30.03.23 в 11:47

6-има задържани при специализирана полицейска акция в Сливенско

Шест души са задържани при специализирана полицейска акция срещу битовата престъпност и купуването на гласове в Сливенска област днес. Трима са задържани в Сливен и трима в Нова Загора. Образувани са пет досъдебни производства.  От частен дом в..

публикувано на 30.03.23 в 11:00