Задържаха 38 мигранти на лодка край нос Шабла /ОБНОВЕНА/

38 мигранти, придвижващи се с лодка, бяха задържани край нос Шабла. След 5-часова спасителна операция при силно морско вълнение те са докарани безопасно до брега, съобщиха днес от Черноморския граничен координационен център и регионална дирекция..

обновено на 22.09.22 в 18:34

Регионалната библиотека с изложба на ценни исторически книги посветени на независимостта (ОБНОВЕНА)

Регионалната библиотека „Пейо Яворов“ в Бургас е обособила в една от читалните си изложба с ценни исторически книги, които са свързани с деня на Независимостта на България. Те могат да бъдат разгледани и днес, както и в следващите дни. Книгите..

обновено на 22.09.22 в 17:55

Невероятните "Пеещи артисти" гостуват тази вечер в Летния театър на Бургас (ОБНОВЕНА)

В торото издание на концерта „Пеещи артисти“ предстои тази вечер в Летния театър на Бургас, от 20:00 часа. След премиерата в Стара Загора бургаската публика може да се наслади на плеядата от български актьори, певци и музиканти, които ще..

обновено на 22.09.22 в 15:59

В Зидарово чакат днес техника да почисти дерето

В Зидарово настояват обещаната от общината техника да започне почистване на дерето на реката възможно най-бързо . В момента в селото, пострадало от наводненията през юни, се извършва асфалтиране на площада . Той, няколко къщи и..

публикувано на 23.09.22 в 08:10

Бургас се радва на Ураган, Стихия, Торнадо, Смерч и Буря

След силната буря, минала по Южното Черноморие, от Бургас дойдоха и добри новини.  Само няколко дни след шквала, както е официалния термин на мощното метеорологично явление, на бял свят в бургаския зоопарк се появиха Ураган, Стихия, Торнадо, Смерч..

публикувано на 22.09.22 в 17:40

В Поморие и Приморско също честваха Деня на независимостта

В Поморие  за 114-ата годишнината  от обявяването на независимостта бе издигнат н ационалния трибагреник от почетен караул от военно формирование 48940 – гр. Бургас, под звуците на химна в изпълнение на Общинския духов оркестър с диригент Ангел..

публикувано на 22.09.22 в 15:32

"Булевард Демокрация" на 22 септември:

22 септември е важна дата в българската история, но не защото просто е такава за да предизвиква спорове свързани с независимостта, а да ни научи на това, че на тази дата преди 114-ет години нашата родина става равноправен участник в международните..

публикувано на 22.09.22 в 14:59

Слаб интерес към пробното машинно гласуване в Ямболско

Слаб интерес към пробното гласуване с демонстрационни машини отчитат от Районната избирателна комисия в Ямбол. Разяснителната кампания по населените места ще продължи до 28 септември.  Изключително слаб, почти нулев, е интересът към пробното гласуване..

публикувано на 22.09.22 в 14:30

Несебър тържествено отбеляза 22 септември

Несебър отбеляза 114 години от обявяване на Независимостта . Знамето на Република България тържествено се развя под звуците на националния химн, за да припомни за едно от най-значимите събития в най-новата ни история - превръщането на страната ни в..

публикувано на 22.09.22 в 13:53

Емил Марков: Художественото копие на манифеста е ръчна изработка от художника Харалампи Тачев

Манифестът, с който е била обявена независимостта на България, като исторически документ се различава от художествената му изработка на втория документ. като копие. Той е изработен върху пергамент и е подписан от цар Фердинанд и осемте министри на..

публикувано на 22.09.22 в 13:44