Акценти

„Сън в лятна нощ“, представя на бургаска сцена старозагорският театър

Една от най-популярните творби на Уилям Шекспир, комедията „Сън в лятна нощ“, представя на бургаска сцена старозагорският театър. Над 30 професионални актьори, балетисти  и деца от театралните школи са част от спектакъла. Сценичната версия е на..

обновено на 31.03.23 в 11:16
снимката е илюстративна

Ремонтни дейности на ЖП прелеза по пътя Бургас - Каблешково

Ремонтни дейности ще бъдат извършени на железопътния прелез, пресичащ пътя Бургас - Каблешково в посока кв. „Черно море“.  От 9:00 часа на 3 април до 17:00 часа на 8 април се въвежда временна организация на движението като преминаването през жп прелеза ще..

публикувано на 31.03.23 в 10:53

Журналистът Георги Милков представя в Бургас "Истории от ръчния багаж"

Премиерата на книгата "Истории от ръчния багаж" на журналиста Георги Милков предстои тази вечер в Бургас.  Той е бил специален пратеник в Либия, отразил процеса с българските медици. Авторът е бил и военен кореспондент в Афганистан и на Корейския..

публикувано на 31.03.23 в 10:23

Пожар горя в училище "Иван Вазов" в Бургас (обновена)

Пожар е възникнал към 8:40 ч в бургаското училище "Иван Вазов". Това потвърди за БНР Бургас комисар Николай Николаев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Горяло е помещение на помощния персонал на третия етаж...

обновено на 31.03.23 в 09:34

В ареста остават шестимата задържани за подземната ферма с марихуана в Новозагорско

Окръжен съд - Сливен постанови постоянна мярка "задържане под стража" на шестимата задържани за отглеждане на марихуана в подземната ферма между новозагорските села Асеновец и Баня. Те са обвинени, че са организирана престъпна група, занимаваща се..

публикувано на 31.03.23 в 08:36

Младите и изборите: Всеки глас има значение, трябва да се гласува

Тази неделя предстоят извънредни парламентарни избори. За две години в България това ще е петия път, в който избирателите са призовани да дадат своя вот. Прогнозите на социолозите са, че избирателната активност ще е ниска, а процентът на гласуващите..

публикувано на 31.03.23 в 08:20

Община Болярово субсидира лекарските практики в малките населени места

Община Болярово ще осигурява от собствения си бюджет по 300 лв. на месец на медицинските фелдшери към лекарските практики в Болярово, Мамарчево, Воден и Стефан Караджово. Предложението на кмета Христо Христов за това беше одобрено днес от общинските..

публикувано на 30.03.23 в 16:56

Ученици от Сливен и Нова Загора са подали сигнали за бомба в училищата им

Ученици от Сливен и Нова Загора са подали сигнал за заложени взривни устройства в учебните им заведения. Ученик от 7 клас в Сливен и четири петокласнички  от Нова Загора са инициаторите на бомбените заплахи, съобщиха от Областната дирекция на МВР...

публикувано на 30.03.23 в 16:51
Окръжният съд в Ямбол

Двама се изправят през съда в Ямбол за притежание на 13 кг марихуана

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи Окръжният съд в Ямбол на двама, участвали в организирана престъпна група. Тя се е занимала с притежаване с разпространение на марихуана в периода между  септември 2022 г. до 21.03.2023 г, информират..

публикувано на 30.03.23 в 16:14
Пясъчни дюни - Каваци

Дюни ли са дюните в Каваци

Около 80% от площта на пясъчните дюни в Каваци е изключена и не присъства в най-новата специализирана карта в сравнение с предишни заснемания . Позицията е на природозащитника Тома Белев, според когото така се дава зелена светлина..

обновено на 30.03.23 в 15:06