Съдът в Сливен пусна под гаранция мъж, обвинен в насилие над жена си

Парична гаранция от 1500 лева постанови Районен съд  Сливен срещу 45-годишен мъж от сливенското село Николаево. Той е обвинен в причиняване на лека телесна повреда на съпругата си, с която са в развод. Районният съд не уважи искането за постоянна мярка..

публикувано на 05.12.23 в 08:13
Община Болярово

150 ученици от Болярово ще получават и тази зима безплатен топъл обяд

Групата към администрацията на Община Болярово за поддържане на хигиенизирането на населените места ще се увеличи от 1 януари, съобщи кметът Христо Христов на днешното заседание на Общинския съвет. В момента в тази група са назначени четирима души,..

публикувано на 04.12.23 в 17:38

Подписка срещу постоянните токови удари в община Тунджа

Протестна подписка срещу постоянните токови удари и честите спирания на електрозахранването инициират жителите на няколко села в  ямболската община "Тунджа". Ако проблемът не е бъде решен, местните са готови да блокират международния път към Граничен..

публикувано на 04.12.23 в 17:33

Готовност за протест в Болярово заради дупки по Републикански път

Заявената готовност за протести от жители на община Болярово, заради огромните дупки по пътя разклон Мамарчево-село Странджа, бяха коментирани на днешното заседание на Общинския щаб за защита при бедствия. „Рискуваме животи, защото линейките не могат..

публикувано на 04.12.23 в 17:31

Бургас спазва традицията! Имениците се увековечават в „златна“ снимка на Никулден

И този Никулден в Бургас ще бъде спазена традицията имениците да си направят обща снимка за спомен с кмета Димитър Николов. Паметната фотография, която ще бъде съхранена за идните поколения в Държавния архив, ще бъде направена в 14:00 часа на пл...

публикувано на 04.12.23 в 16:02

Трима са номинирани за "Художник на годината" на Бургас

Престижното отличие "Художник на годината" по традиция ще бъде връчено на празничния 6 декември, от 13.30 часа, в Дружеството на бургаските художници на улица „Александровска” 22. Номинираните тази година са Иво Бистрички, Фоти Фотев и Севдалина..

публикувано на 04.12.23 в 15:58

Шест бургаски обищини ще участват в туристически маркетингови кампании с "Фрапорт"

Над 19 проекта кандидатстват по новата Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в България. Публично-частните партньорства имат за цел реализирането на маркетингови кампании в 14 държави –..

публикувано на 04.12.23 в 15:37

Задържаха крадец на дарения от манастира "Св. Георги" в Поморие

Задържан е крадец на дарения от  кутия за дарения към манастира "Св. Георги" в Поморие, съобщиха от полицията. Сигналът е подаден рано тази сутрин от  послушника в храма. Той обяснил на полицията, че в сградата е проникнато, чрез разбиване на катинара на..

публикувано на 04.12.23 в 14:51

Реконструкцията на ПСПВ "Ясна поляна" ще приключи в края на следващата година

Аварийната реконструкция на Пречиствателната станция на язовир „Ясна поляна“ ще приключи в края на следващата година. Това обявиха на съвместен брифинг областният управител на Бургас Пламен Янев и директора на „Български ВиК-а холдинг“ Лозко Лозев. От..

публикувано на 04.12.23 в 13:59

Прокуратурата в Сливен иска постоянно задържане за насилник

Районна прокуратура-Сливен внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража" срещу 45-годишен мъж по обвинение в упражняване на домашно насилие.  Мярката ще се гледа днес в 14.00 часа в Районния съд в Сливен.  Мъжът е..

публикувано на 04.12.23 в 13:38