Областният управител проф. Мария Нейкова връчи печатите на РИК

Областният управител проф. Мария Нейкова връчи печатите на председателя на Районната избирателна комисия /РИК/ Фани Семерджиева като символично начало на дейността на комисията за предстоящите избори, които ще се проведат на 9 юни. Събитието съвпадна с..

публикувано на 22.04.24 в 16:46

Немски град дари противопожарен автомобил на Царево

В немския град Барлебен, тържествено бяха предадени ключовете и документите за противопожарния автомобил, който местната общност дари на Община Царево. Автомобилът бе предаден от кметът на Барлебен г-н Франк Нейс на заместник-кмета Денис Диханов, който..

публикувано на 22.04.24 в 16:41

От днес може да се кандидатства с предложения по новата програма „Достъпна култура“

От днес (22 април) до края на месеца ще се приемат предложения по новата програма на Община Бургас – „Достъпна култура“.  Тя разширява възможностите за изява на творците, а също така качествено и разнообразно съдържание да стига до повече публики...

публикувано на 22.04.24 в 16:23

Бургаски ученици представиха в София проект за фотоволтаична централа

Деветокласниците Стилян Памуков и Владимир Иванов представиха свой проект на първия професионален форум за кариерно развитие в бранша, който се състоя в София.  Учениците представиха два инженерни макета, с помощта на които се илюстрира окачествяването..

публикувано на 22.04.24 в 16:00

Обновиха по проект дворовете на две детски градини в Бургас и М. Търново

Обновяване на дворните пространства и площадките на ДГ „Делфин“ в Бургас и на ДГ „Юрий Гагарин“ в Малко Търново, създаване на стационарен и мобилни хъбове, закупуване на два нови микробуса, обучения на здравни и образователни медиатори, са част от..

публикувано на 22.04.24 в 15:53

Бургаска поетеса спечели голямата награда на конкурса „Мили Дуели”

Бургаската поетеса Божана Славкова е първият български автор, спечелил голямата награда на най-големия световен поетичен конкурс „Мили Дуели”  . Тя ѝ бе присъдена за поетичния филм "Дървото с некролозите". Лентата е творчески продукт между нея, Денис..

публикувано на 22.04.24 в 15:50

Пол и Реми прославиха бургаските котки на престижен пясъчен фестивал в САЩ

Влюбените в Бургас артисти Пол и Реми гостуват в Тексас, Порт Аранзас, САЩ, където са част от мащабния „Санд Фест” за пясъчни скулптури и артисти от цял свят. Само за няколко дни, с въображение и много труд, големите планини от пясък се превърнаха в..

публикувано на 22.04.24 в 15:25

Събраха стотици чували с отпадъци край язовир Камчия

В община Сунгурларе с акция по почистване отбелязват днес Международния ден на Земята. Мотото е „Чиста природа- чиста вода“, защото се почиства територия около язовир Камчия. В кампанията се включват представители на общинската..

публикувано на 22.04.24 в 14:58

Епископ Йеротей не е в новия списък с кандидати за Сливенски митрополит

Светият Синод обяви новия списък на кандидатите за Сливенски митрополит. Той е изготвен при пълен състав. В него не фигурират епископите Йеротей и Михаил, които получиха най-много гласове на касираните избори. На сайта на..

публикувано на 22.04.24 в 14:43

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.   „Положителните..

публикувано на 22.04.24 в 13:33