Ден до пладне

Обзорно-информационно предаване .Всяка събота от 09:00 до 12:00ч., говорим за най-значимите събития от изминалата седмица.

Публикации

"Ден до пладне" - на 6 ноември

Отминава още една тежка политическа седмица. И ако си мислите, че на кандидат-управляващите им е лесно, лъжете се. Представяте ли си какво е за повечето, че за трети път, в рамките на една година, трябва да ни обещават светло бъдеще, ама с различни..

публикувано на 06.11.21 в 09:02

"Ден до пладне" на 15 октомври

Измина още една седмица, в която корабът "Вера Су" нито потъна, нито беше спасен. Институциите го обявиха за потънал и неспасяем. И не знам защо, но ми идва наум една аналогия с цялата държава. Нито потъва съвсем, нито някой я спасява. Обявена за потънала и..

публикувано на 16.10.21 в 08:48

"Ден до пладне" - нa 11 септември

Две десетилетия след опустошителния атентат в САЩ, при който загинаха близо 3 000 души. Тази черна годишнина идва дни, след като Америка изтегля своите войски от Афганистан. В едно от последните си интервюта, покойният, вече писател Гор Видал..

публикувано на 11.09.21 в 09:04
Стойка Кръстева

"Ден до пладне" - на 7 август

Второ злато за България на Олимпиадата. И отново – донесено от жена. Стойка Кръстева спечели финала на турнира по бокс в категория до 51 г. преди минути. А в социалните мрежи подмятат нашия, т. нар. силен пол. Ама здраво ни подмятат да ви кажа. Че..

публикувано на 07.08.21 в 09:08

"Ден до пладне" - на 17 юли

Преди години бившият, тогава, кандидат за президент на САЩ Ал Гор, излиза пред аудитория за лекция и се представя „Здравейте! Аз съм Ал Гор, аз съм бившият бъдещ президент на Америка“. И така един бивш бъдещ приемер ни начерта как ще се оправи..

публикувано на 17.07.21 в 09:04
Лаура Кьовеши

"Ден до пладне" - на 12 юни

Българите сме интересни хора. Все чакаме някой да дойде и да ни оправи къщичката. Да я подреди, да ни сипе да вечеряме, а вечер да ни завие и кротко да приседне край нас, докато заспиваме. Идваха спасители, както отвън, така и отвътре, спасиха ни и ни..

публикувано на 12.06.21 в 09:02
Данаил Кирилов

"Ден до пладне" на 29 август

Съвсем нормална лятна седмица отминава. Дори - леко скучновата. Протестите стават все по-рехави и малобройни, че вече ще ги броим в категорията "редовна рубрика". Властта основно ги игнорира, в изключение, по традиция, на Валери Симеонов. Сравненията със..

обновено на 29.08.20 в 08:58

"Ден до пладне" - на 7 декември

През тази седмица научихме, че пилешко месо със салмонела заляло страната. Сто или стотици тонове, числата малко се разминаха. Според НПО, за това се знаело още през март. ЕК ни била информирала доста пъти. Ама ние не знаем, защото месото било за..

публикувано на 07.12.19 в 08:46

"Ден до пладне" - на 17 август

Напрежението покрай НАП-лийкс и чумата по свинете започна да намалява. Така е у нас – всяко чудо за три дни. Ще мине време и дори ще забравим за тези проблеми и скандали, докато дойдат следващите. Които и тях ще забравим и „колелото на времето“..

публикувано на 17.08.19 в 09:00

"Ден до пладне" - на 17 ноември

Вицето падна, да живее вицето! Този призив го казах, защото у нас дори да изчезне народът, управляващи винаги ще има. А и, както самият Симеонов каза, не му е било детската мечта да стане вице. Е, моята беше за космонавт, но нейсе. Иначе остава..

публикувано на 17.11.18 в 09:01
Подкасти от БНР