Студенти и ученици се запознават с възможностите за работа и специалностите на БСУ

Бургаският свободен университет е домакин на две събития днес - Ден на отворените врати и Кариерна борса. Ученици и студенти се запознават съответно със специалностите на ВУЗ-а и с възможностите за работа, които предлагат различни фирми. Двете..

публикувано на 29.11.23 в 14:20

Семинар в Бургас събира български анестезиолози в университетската болница "Дева Мария"

На 2 и 3 декември университетска болница "Дева Мария" в Бургас ще бъде домакин на Национален семинар за анестезиолози „Сонография за анестезиология, интензивно лечение и спешни състояния“. Събитието ще обедини изявени специалисти от САЩ, Германия и..

публикувано на 29.11.23 в 13:59

Захари Карабашлиев представя новия си роман "Рана" в Бургас

Новият роман на Захари Карабашлиев - "Рана" ще бъде представен днес в Бургас. Срещата с читатели е от 18 часа в книжарницата на улица „Александровска“ 51. Четвъртият роман на писателя засяга много малко познати страници от българската история..

публикувано на 29.11.23 в 13:38

Публикуваха бургаски автор в британско литературно списание

Стихотворението на бургаската поетеса Наталия Недялкова „От седем зрънца истина“ от новата й книга „Стихоанализа“  е публикувано в едно от знаковите литературни издания „International Times” във великолепен превод на талантливата българска поетеса..

публикувано на 29.11.23 в 13:37

БФБ: Утре пилотна идея ще бъде избрана за бъдещ проект в Бургас

Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) и Мюнхенския университет „Лудвиг Максимилиан“ организират втори уъркшоп за устойчивото бъдеще на Бургас в рамките на научния проект EmpowerUs, финансиран по програма на Хоризонт Европа. Събитието ще се състои в..

публикувано на 29.11.23 в 13:09

Богата спортна програма за Никулден, гост е олимпийската шампионка Стефани Кирякова

Бургас ще празнува Никулден с изключително богата спортна програма.  Първата инициатива стартира още от петък и ще продължи до неделя. В зала „Амфибия“ на хотел „Аква“ ще се проведе международният Оупън турнир по шахмат „Бургас 2023“. Организатори са..

публикувано на 29.11.23 в 12:41

Бургаските хора с увреждания с тържество за своя специален ден

Бургаските хора с увреждания и потребители на социални услуги подготвят с помощта на Общината тържество за своя специален ден. Те ще се изявят с танци, песни, рецитации. Това събитие е важно за хората с увреждания и техните семейства. Те винаги се радват..

публикувано на 29.11.23 в 12:16

„Духът на Бургас“ през погледа на студентите от НХА

Студентите от Националната художествена академия в София, както и колегите им филиала на висшето учебно заведение край морето, подготвиха свои творби за изложбата „Духът на Бургас“. Тя ще бъде открита в навечерието на празника на града Никулден – на 4..

публикувано на 29.11.23 в 12:02

Вера Шандел: Моята Едит Пиаф е светла, весела и влюбена в живота

Вера Шандел ще се превъплати в Едит Пиаф тази вечер в Бургас. Певицата заедно с Ангел Заберски трио канят на концерт-спектакъла „Живот в розово“, за да преживеем Париж, френската култура и „La Joie du Vivre“ или „Радостта да се живее“, чрез..

публикувано на 29.11.23 в 11:53

ЮИДП Сливен залеси над 1000 декара

„Югоизточно държавно предприятие“ ДП Сливен изпълнява проект, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз.  Той е за  „Подобряване природозащитното състояние..

публикувано на 29.11.23 в 11:17