Представят изложбата „Далеч от Африка“ в Библиотеката

В Центъра за съвременно изкуство и библиотека се открива тази вечер изложбата „Далеч от Африка“. Тя е на театралната режисьорка Елена Панайотова и професионалния фотограф Атанас Кънев. От Община Бургас информират, че експозицията отваря за посетители..

обновено на 02.06.23 в 14:48

Бургас почете паметта на Христо Ботев и героите, загинали за свободата на България

Бургас почете паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България. Десетки граждани се поклониха пред паметника на революционера и изразиха своята почит и признателност.  "Изключително важно е ние като нация да подкрепяме и да..

публикувано на 02.06.23 в 14:25

Бургас е спирка от първото национално турне на Михаела Маринова

Бургас е спирка от първото национално турне на Михаела Маринова. Със серията концерти певицата представя албума си „До безкрай“. Пред БНР-Бургас тя сподели: "Заглавието на този албум е много специално, защото описва именно това, което искам да..

обновено на 02.06.23 в 14:21
снимката е илюстративна

Ясни са одобрените за подмяна на отоплителните уреди в Бургас

Община Бургас обяви класирането на кандидатите за подмяна на отоплителните уреди на дърва и въглища с нови екологични устройства. Те са част от втория прием на документи в рамките на Основната фаза по Интегрирания  проект по Програма LIFE на Европейския..

обновено на 02.06.23 в 14:15
архив

Демерджиев: Установени са дублирани регистрации на украински бежанци в хотелите

Установени са дублирани регистрации на украински бежанци в хотелите, това заяви по време на блиц парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Проверка на МВР е доказала, че в някои от хотелите  са настанявани  над 1,5 пъти..

публикувано на 02.06.23 в 13:38
Станимира Делева

Представят ръководство за отговорно практикуване на спортове и дейности на открито

Зелени Балкани издава ръководство за отговорно практикуване на спортове и дейности на открито. Книгата е в рамките на проекта "Натура 2000 в България – Нови хоризонти", с автор Станимира Делева. Тя живее в Бургас и е дългогодишен доброволец, биолог,..

публикувано на 02.06.23 в 13:19
Снимката е илюстративна

10 години затвор за мъж причинил смъртта на трима на жп прелез

Присъда от 10 години „лишаване от свобода“ потвърди Апелативния съд в Бургас спрямо водач, причинил смъртта на трима души.  Катастрофата е станала на 09.01.2020 г. на жп прелез в с. Желю войвода, общ. Сливен.  При преминаването му, той не спрял на..

публикувано на 02.06.23 в 12:36

Представиха помагалото за деца "Българските светии"

Учебното помагало „ Българските светии“ разказва на децата за православната вяра. В него има 22 жития на светци и скици с техни изображения. В Историческата експозиция на Бургаския музей беше представено неговото второ допълнено издание...

публикувано на 02.06.23 в 11:53

Благотворителен конкурс – в помощ на двойки с репродуктивни проблеми

Благотворителен конкурс в помощ на двойки с репродуктивни проблеми стартира клиника "New life". От здравното заведение търсят най-чаровните деца, които ще станат лица на календара на клиниката за 2024-та година. Всяко участващо дете, ще получи подарък..

публикувано на 02.06.23 в 11:34

Филми, изложби и знакови гости за вековния юбилей на Апостол Карамитев в Бургас

Стогодишнината от рождението на една от най-големите звезди на българския театър и кино – актьорът Апостол Карамитев, ще бъде подобаващо отбелязана в родния му Бургас.  Инициативата на Община Бургас е под надслов „Многоликият Апостол Карамитев“ и ще..

публикувано на 02.06.23 в 10:50