Стефан Диомов за мюзикъла “Здравей! Как си, приятелю?”: Виждам песните си в цветове

Мюзикълът “Здравей! Как си, приятелю?” вече е факт. Една от най-разпознаваемите за всички поколения български песни е избрана за заглавие на спектакъла на Националния музикален театър в София. Тя подсказва на зрителите, че ще станат свидетели на..

публикувано на 22.04.24 в 11:00

"Кариерно изложение 8.0 - с поглед в бъдещето"

Ученици от 11 клас на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации (ПГКПИ) представиха свои проекти, в областта на високите технологии, по време на кариерен форум в Бургас. Той се проведе за втора поредна година по инициатива на..

обновено на 22.04.24 в 10:42

"Списък на всички страхотни неща" на бургаска сцена

На 23 април Театър 199 представя най-новия си спектакъл „Списък с всички страхотни неща“, в залата на Кукления театър в Бургас,  от 19:30 часа.  „Списък на всички страхотни неща“ е от английските автори Дънкан Макмилан и Джони Донахю. Зрителите ще..

публикувано на 22.04.24 в 10:36

Хората с увреждания ще могат да паркират до три часа безплатно на Морска гара

Към БНР Бургас се обърна Димитър Иванов от Бургас. Той ни потърси , тъй като паркингът на Морска гара вече се заплаща от хора с увреждания, самият той е такъв. Слушателят твърди, че до преди два-три месеца,  той и негови познати, също хора с..

публикувано на 22.04.24 в 09:00

Община Тунджа отбелязва 37 години от създаването си

В Международния ден на Земята, своят празник отбелязва една от най-големите общини в страната - община Тунджа. Тя е създадена през 1987 година и се състои от 44 села.  Празничният ден започва с тържествена сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат..

публикувано на 22.04.24 в 09:00

Язовирите в община Сливен са безопасни и могат да се използват

Специализиран експертен съвет при Община Сливен прие анализи и оценка на сигурността относно експлоатационното състояние на язовирите, които са общинска собственост. За това информира инж. Снежана Кънева от общинския отдел „Сигурност и управление при..

публикувано на 22.04.24 в 08:51

Светият Синод изготвя днес списък с кандидати за Сливенски митрополит

Светият Синод се събира на заседание, на което трябва да бъде утвърден списъка с кандидати за предстоящите избори за нов Сливенски митрополит, които са насрочени за 19 май. За втори път Сливенска епархия ще проведе избори за свой нов архиерей след..

публикувано на 22.04.24 в 08:32

В Деня на Земята - "Пролетна Етно палитра" в Бургас

Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен днес на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас, информира Общината.  Събитието е с начален час 17.30 в сърцето на Бургас – в двора на Етнографския музей. Децата ще представят..

публикувано на 22.04.24 в 08:25

"Нефтохимик" спечели в Планиница

ФК „Нефтохимик“ спечели гостуването си на „Балкан 1980“ (Планиница) с 2-1 в мач от шампионата на АОГ. Срещата премина оспорвано, като головете паднаха през първата част на мача. Зелените от Бургас поведоха в 20-тата минута, след отсъдено нарушение в..

публикувано на 22.04.24 в 07:48

В общинската болница в Елхово търсят лекари

Липсата на лекари е основен проблем за съществуването на общинската болница в Елхово. Лечебното заведение  е в добро финансово състояние, през годините е оборудвано и с нова техника. Общината отпуска достатъчно средства за  Многопрофилната..

публикувано на 22.04.24 в 07:15