Язовирите в община Сливен са безопасни и могат да се използват

Специализиран експертен съвет при Община Сливен прие анализи и оценка на сигурността относно експлоатационното състояние на язовирите, които са общинска собственост. За това информира инж. Снежана Кънева от общинския отдел „Сигурност и управление при..

публикувано на 22.04.24 в 08:51

Светият Синод изготвя днес списък с кандидати за Сливенски митрополит

Светият Синод се събира на заседание, на което трябва да бъде утвърден списъка с кандидати за предстоящите избори за нов Сливенски митрополит, които са насрочени за 19 май. За втори път Сливенска епархия ще проведе избори за свой нов архиерей след..

публикувано на 22.04.24 в 08:32

В Деня на Земята - "Пролетна Етно палитра" в Бургас

Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен днес на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас, информира Общината.  Събитието е с начален час 17.30 в сърцето на Бургас – в двора на Етнографския музей. Децата ще представят..

публикувано на 22.04.24 в 08:25

"Нефтохимик" спечели в Планиница

ФК „Нефтохимик“ спечели гостуването си на „Балкан 1980“ (Планиница) с 2-1 в мач от шампионата на АОГ. Срещата премина оспорвано, като головете паднаха през първата част на мача. Зелените от Бургас поведоха в 20-тата минута, след отсъдено нарушение в..

публикувано на 22.04.24 в 07:48

В общинската болница в Елхово търсят лекари

Липсата на лекари е основен проблем за съществуването на общинската болница в Елхово. Лечебното заведение  е в добро финансово състояние, през годините е оборудвано и с нова техника. Общината отпуска достатъчно средства за  Многопрофилната..

публикувано на 22.04.24 в 07:15

Ротарианци организират благотворителна кампания "Купи и дари" за Великден

Ротаракт клуб Бургас - Приморие и Интеракт клуб Бургас - Приморие организират благотворителна кампания „Купи и дари“ за Великден. Инициативата се реализира през годините от различни организации на местните ротарианци, но преди  Коледа. Сега младежите..

публикувано на 21.04.24 в 17:30

Бургазлийката Ева Брезалиева с два медала на Световната купа в Баку

Бургазлийката Ева Брезалиева  се окичи със сребърно и бронзово отличие от финалите с топка и с обръч  на световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан).  В първия финал с обръч състезателката на Бранимира Маркова  изгра много добре..

публикувано на 21.04.24 в 16:25

В Айтос с концерт и турнир събират средства за кампанията “Подари вечеря на пенсионер в нужда”

Чрез благотворителен концерт доброволците от инициативата "Бъди човек" - Айтос успяха да съберат 4 101, 90 лв. за великденската си кампания “Подари Великденска вечеря на пенсионер в нужда”. Музикалното събитие се проведе в петък и в него традиционно..

публикувано на 21.04.24 в 16:00

В Болярово ремонтират автентична стара къща за музей

В крайграничната община Болярово ще бъде направен музеен комплекс. Въпреки многобройните археологически проучвания в региона и запазените предмети от епохата на Възраждането и следвоенните периоди, в общинския център не е имало самостоятелна сграда,..

публикувано на 21.04.24 в 15:41

Родолюбиви българи подкрепиха каузата за нов паметник на Левски в Бургас

Конкурс за рисунки на възрожденци ще е следващата благотворителна инициатива за изграждането на нов паметник на Васил Левски в Бургас. Православен благотворителен базар, където на символични цени се продаваха икони и църковна литература, обедини..

публикувано на 21.04.24 в 15:18