Представиха помагалото за деца "Българските светии"

Учебното помагало „ Българските светии“ разказва на децата за православната вяра. В него има 22 жития на светци и скици с техни изображения. В Историческата експозиция на Бургаския музей беше представено неговото второ допълнено издание...

публикувано на 02.06.23 в 11:53

Благотворителен конкурс – в помощ на двойки с репродуктивни проблеми

Благотворителен конкурс в помощ на двойки с репродуктивни проблеми стартира клиника "New life". От здравното заведение търсят най-чаровните деца, които ще станат лица на календара на клиниката за 2024-та година. Всяко участващо дете, ще получи подарък..

публикувано на 02.06.23 в 11:34

Филми, изложби и знакови гости за вековния юбилей на Апостол Карамитев в Бургас

Стогодишнината от рождението на една от най-големите звезди на българския театър и кино – актьорът Апостол Карамитев, ще бъде подобаващо отбелязана в родния му Бургас.  Инициативата на Община Бургас е под надслов „Многоликият Апостол Карамитев“ и ще..

публикувано на 02.06.23 в 10:50

Изложба по повод 50 години специалност „Дизайн на порцелан и стъкло“ на НХА

50 години специалност „Дизайн на порцелан и стъкло“ на НХА ще бъдат отбелязани с изложба, съобщават от Община Бургас. Експозицията  е своеобразен диалог, който дава съвременен поглед, резултат от едно наследство. В Академията по изкуства, архитектура и..

публикувано на 02.06.23 в 10:42
По скалите.

"Радио - айляк" на 2 юни:

В петъчното ни предаване „Радио – айляк“ Ви срещаме със Станимира Делева и нейната книга, която издава Зелени Балкани  - „Отговорно практикуване на спортове и дейности на открито“. Официалното ѝ представяне предстои след седмица, в дните между 9 и..

публикувано на 02.06.23 в 10:28

Откриват изложба "Портрет" в Бургаската художествена галерия "Петко Задгорски"

Около 100 творби от фонда на Бургаската Художествена Галерия "Петко Задгорски" ще бъдат представени в изложба "Портрет". В нея има живопис, графика и скулптура, като експозицията е подредена на първия и втория етаж, съобщи директорът на..

публикувано на 02.06.23 в 10:20
Илия Проданов

Илия Проданов: Декларирането на ренти под 5 хил. лв. е административно непосилно

Националната асоциация на зърнопроизводетелите (НАЗ)   иска промяна на прага от 5 000 лева за деклариране на ренти. От асоциацията се изпратили становище  до Министерството на финансите. Според бранша това е  непосилно за земеделските производители,..

публикувано на 02.06.23 в 09:44

"Детска нощ на музеите" в Природонаучния музей на Бургас

Регионалният исторически музей в Бургас ще отбележи Денят на детето по нетрадиционен начин, информират от там. За всички деца и учащи Природонаучната експозиция е подготвила „Детска нощ на музеите". Събитието ще се проведе за първи път в..

публикувано на 02.06.23 в 09:40

Нулевоенергийна каравана е разположена пред „Флората“ в Бургас

Нулевоенергийна каравана е разположена пред Експозиционния център „Флора“ в Бургас. Тя има дървена носеща конструкция, хидро и топлоизолация. Покривът е с топлоизолация от минерална вата и покритие от керемиди. Караваната използва само възобновяеми..

обновено на 02.06.23 в 08:54
Архив

Отдаваме почит на Христо Ботев и загиналите за свободата на България

Днес отдаваме почит на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. По повод 147 години от смъртта на революционера пред паметниците му на много места в региона ще бъдат поднесени цветя и венци в знак на признателност към националните ни..

публикувано на 02.06.23 в 08:40