Акценти

Ще има ли развитие на проекта за автогарата в Созопол?

Проектът за автогарата в Созопол вече е съгласуван от Националния институт за недвижимо културно наследство. Това съобщи бившият министър на културата проф. Велислав Минеков по време на сесията на местния парламент. „Нямам никакво обяснение..

публикувано на 31.03.23 в 14:41
Снимката е илюстративна

ЕВН иска поскъпване на тока с 1,6% от 1 юли

EVN България внесе заявления за повишение на цените на електро- и топлоенергия през следващия ценови период от юли 2023 г. до юни 2024 г. По отношение на цените за енергията за клиенти на регулиран пазар се предвижда общо средно увеличение от 1,6%..

публикувано на 31.03.23 в 14:02
Пречиствателната станция на язовира

Шишков: Другата седмица, най-вероятно, почва ремонтът на „Ясна поляна“

Тълкувателно писмо за това как да се възлагат аварийните ремонти на яз. „Ясна поляна“ се очаква днес. Парите за дейностите по пречиствателната станция са осигурeни, коментира в Бургас регионалният министър Иван Шишков. По язовира има да се..

публикувано на 31.03.23 в 13:45

Млади рокаджии ще свирят тази събота в "Модерен театър"

Тази събота събота, четири млади бургаски банди ще се качат на сцената в клуб „Модерен театър“. Това са Hellbound, Scarlet Clouds, Do Not Disturb и Внапредвид. Общото между тях е страстта им към рок музиката в нейното жанрово многообразие. Младежите..

публикувано на 31.03.23 в 13:30

МВР и ЦИК договориха как ще се действа при бомбени заплахи в изборния ден

Вицепремиерът и МВР министър Иван Демерджиев заяви, че бомбените заплахи от началото на тази седмица са хибридни атаки, няма реална опасност и хората трябва да бъдат спокойни. Той обяви това след среща с членовете на ЦИК. Хора ще бъдат извеждани от..

публикувано на 31.03.23 в 13:28

До две седмици пускат Северния обход, „Арена Бургас“ с Акт 16 до 20 дни

До 2 седмици ще бъде пуснато движението по Северния обход на Бургас. Това заяви след инспекция на строителството министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.Иван Шишков. Относно друг ключов обект компрометираната конструкция на..

публикувано на 31.03.23 в 13:15
Донка Байкова

Отслабването с лекарства за диабетици е опасно

Новата мода за отслабване с лекарства за диабетици крие много рискове за здравето, коментира темата диетологът професор Донка Байкова. Тази практика се появи от преди пет години в Америка, след което се пренесе в Европа и у нас. По тази причина..

публикувано на 31.03.23 в 12:27

Ученици срещу родители в първата семейна олимпиада

Ученици срещу родители мерят сили в забавни игри в първата семейна олимпиада. Домакин и организатор е ОУ „П. Р. Славейков“. В инициативата се включиха общо  180 родители и деца от училището.  За пръв път се прави такова събитие, а надслова е..

публикувано на 31.03.23 в 12:08

Автобусна линия за членовете на комисии в нощта на изборите

За извозване членовете на секционните избирателни комисии в изборната нощ на 2-ри срещу 3-ти април ще се движи допълнителна линия, съобщават от Община Бургас.  Автобусите  ще тръгват от спирка „Зорница“ / от страната на УМБАЛ/ в часовете: 0:00 ч., 0:30..

публикувано на 31.03.23 в 12:01

Отложиха разпоредителното заседание срещу Васил Михайлов (ОБНОВЕНА)

Районният съд в Бургас отложи за 11 април разпоредителното заседание по делото срещу Васил Михайлов. Той е обвинен за нанасяне на средна телесна повреда на Петър Гюмов, в края на август 2021 година в Созопол. Причина за отлагането е, че Гюмов не е бил..

обновено на 31.03.23 в 11:38