Каналджиите на мигранти остават в ареста

Петимата каналджии на мигранти остават в ареста, това реши съдът в Пловдив като се съобрази с идскането на районната прокуратура. Начело на организираната група, според повдигнатите обвинения на прокуратурата, е 29-годишният сириец Масуд. Адвокатите на..

публикувано на 23.09.22 в 17:21
Инж. Иван Жабов, кмет на община Средец

В Средец предстои реконструкция на улици и тротоари за 1,9 млн. лв

В Средец предстои реконструкция на улици и тротоари. Стойността на проекта е близо 1,9 млн лева, като общината ще кандидатства по програмата за развитие на селските райони , съобщи кметът инж. Иван Жабов. Пред подписване е и договор за..

публикувано на 23.09.22 в 16:43

Обезвредена е мина в района на Приморско

Обезвредена е мина в района на Маслен нос, до Приморско, съобщиха от Военноморските сили. На нея са се натъкнали служители на "Гранична полиция", а сигналът е подаден от областния управител на Бургас професор Мария Нейкова. След огледа на военните..

публикувано на 23.09.22 в 16:04

Шеф на РИОСВ - Хасково поема бургаската инспекция

Наталия Пачеманова поема директорския пост в бургаската екоинспекция до избирането на титурляр, потвърдиха от ресорното министерство.  До момента тя е била началник на РИОСВ – Хасково.  За длъжността има обявен конкурс, документи за него се подават..

публикувано на 23.09.22 в 16:03

Пореден случай на установени нелегални емигранти в Бургас

Пореден случай на установени нелегални емигранти в резултат на работата на новите КПП край Бургас, съобщават от полицията, за БНР- Бургас.  7 КПП-та в Бургаска област проверяват за нелегални мигранти В к-с „Меден Рудник“ са задържани..

публикувано на 23.09.22 в 15:48

С флашмоб започва първият фестивал за детска песен и танц ,,Ереван в Бургас“

Първото издание на фестивала за детска песен и танц ,,Ереван в Бургас – фестивалът на децата“ ще се проведе на 25 септември. Събитието събира детски арменски самодейни певчески и танцови състави от цяла България, както и индивидуални изпълнители...

обновено на 23.09.22 в 15:38

Указателни средства за незрящите на Акве калиде

По посетителските пасарелки в археологическата зона на открито в Туристически комплекс „Акве калиде“ са поставени специални пътеки и табели за незрящи хора. Пътеката от тактилни плочи точно насочва посетителя в определен маршрут, започващ от сградата на..

публикувано на 23.09.22 в 15:23
снимката е илюстративна

"Булевард Демокрация" - на 23 септември

Общини обявяват бедствено положение, за да ремонтират пътища. Да, звучи малко подвеждащо, защото става въпрос за горските пътища, по които да се хващат нелегалните мигранти, които са ни заляли. Но пък това е една добра практика, която може да се..

публикувано на 23.09.22 в 15:01

Откриха STEM център за космически изследвания в ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“

Обучителен STEM център за космически изследвания откриха днес в ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ в Бургас. Създаването на иновативния център е по националната програма „Изграждане на училищна STEM среда“.  На събитието  присъства..

публикувано на 23.09.22 в 14:49
Областният управител на Ямболска област Георги Чалъков

Ремонтират горските пътища в Елхово и Болярово, които са в близост до границата

До месец горските пътища на територията на общините Елхово и Болярово, които са в близост до границата с Турция, ще бъдат укрепени и ремонтирани, съобщи областният управител на Ямболска област Георги Чалъков. По- рано днес, заради засиленият..

публикувано на 23.09.22 в 14:32