Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима диригенти гости на "Гларуси и шамандури" на 13 декември

Снимка: БУЛФОТО

На 13 декември в ефира на БНР Бургас ще отбележим Световния ден на хоровото изкуство. 
По този повод гости в предаването „Гларуси и шамандури“ ще бъдат хоровите диригенти:
Венеция Караманова - От 1978 год. работи като диригент в Детския хор на БНР, с който подготвя и реализира творчески програми за страната и чужбина, както и постоянната звукозаписна дейност на състава. 
Ваня Монева – едно от ярките имена в българското хорово изкуство. 
През 1994 г. основава  хор "Космически гласове", който по късно се преименува на хор „Ваня Монева“.
Милена Добрева - завършва средното си образование в Музикалното училище "Проф. Панчо Владигеров" в Бургас, след това висше образование в Музикално педагогическия институт в Пловдив. 
В момента преподава пиано и поп пеене и ръководи три формации - "Морски песъчинки", "Фортисимо" и "Родна песен".
Анета Драгнева – диригент на хор „Прима“, вокален педагог по поп и джаз пеене в ОДК Поморие. Завършва Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, като е учила дирижиране при професор Марин Чонев.
С младият музикант и певец Момчил Косев ще говорим за новата му песен „ Има ли смисъл“.
И още музикални изненади
„Гларуси и шамандури“ започва след новините в девет и продължава до дванайсет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 28 МАРТ!

Животът е прекрасен след първото кафе! Добро утро в четвъртък! 28-ми март идва с жълт код за силен вятър. Прибирайте прането от балконите и внимавайте да не издуха амбициите на стартовата права.   Следим актуалните събитията в ефира на БНР – Бургас. Ето какво още ви предлагаме във времето до 10.00 ч. В Царево предвиждат ремонти на..

публикувано на 28.03.24 в 06:57

Булевард "Демокрация" на 27-ми март

От сдружение "За чиста природа - село Дюлево“ за пореден път се обявиха срещу проекта за изграждане на фотоволтаична централа край селището. Новите моменти ви представяме след малко в първия час. В Созопол заседава общинския съвет, който също като този в Бургас реши да подпомага целогодишната работа на летището.За останалите решение ви информираме в..

публикувано на 27.03.24 в 14:50

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 27 МАРТ:

Имаме само един ден – този, който се случва днес. Нека бъдем щастливи в него. Добро утро в сряда. Делникът да започнем с чаша любимо кафе, лека закуска и добро настроение! Звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   В рубриката ни „Тема..

публикувано на 27.03.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 26-ти март

Ето и някои от основните теми в предаването днес:  Кокаин за почти 7 милиона долара откриха бургаските митничари на пристанище "Запад". Засега задържани няма, но повече за случая, който бе оповестен по-рано от прокуратурата ще има в първия час.  Общинските съветници на Бургас одобриха  сдружение за финансиране на полети от и до Летище Бургас, още..

публикувано на 26.03.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 МАРТ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 МАРТ! Добро утро във вторник! Очакваме 26-ти март да разкрие красивото лице на пролетта, но винаги си оставете място и за изненади… Така е, денят на истината е днес, на извънредно заседание днес от 10 ч. ще се гласува заявлението на Мария Габриел, с което оттегли кандидатурата за министър-председател..

публикувано на 26.03.24 в 07:02

"Булевард Демокрация" на 25 март

Темите в предаването: Иван Гешев е днес в Бургас и представи  инициираната от него и сдружението му „Граждански блок“ петиция „ 1 млн.гласа за мир“. "Възраждане" винаги са готови за избори, заяви днес бургаският депутат Борис Аладжов. Той коментира  настоящата политическа ситуация. А общинските съветници от партията алармираха за..

публикувано на 25.03.24 в 14:35

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 25 МАРТ!

Мария Габриел ще внесе днес писмо в Народното събрание, с което оттегля кандидатурата си за министър-председател. Тя заяви, че ГЕРБ няма да участва повече в преговори и няма да подкрепи правителство с втория мандат. Министър-председателят в оставка Николай Денков призова ГЕРБ-СДС да изпълни уговорката отпреди 9 месеца за ротация в кабинета и да..

публикувано на 25.03.24 в 06:30