Кабинетът одобри дерогацията за закупуването, вноса или трансфера по море на суров нефт от Русия

Министерският съвет прие решение, с което одобри предоставянето на възможност България да приложи специалната дерогация от член 3м, параграфи 1 и 2 от Регламент на Съвета (ЕС) 833/2014 относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия,..

публикувано на 02.12.22 в 17:01

Водно шоу ще посреща туристите следващото лято в Поморие

Поморие ще посрещне следващия туристически сезон с плаващ музикален фонтан, съобщи кметът Иван Алексиев в предаването за туризъм на БНР-Бургас „Виа понтика“. Водната атракция се реализира по Програмата за морско дело и рибарство...

публикувано на 01.12.22 в 13:15

Можем да подкрепим Бургас в Годишните награди в туризма

Започна онлайн гласуването за седмите Годишни награди в туризма, организирани от Министерство на туризма на Република България. Община Бургас е представена в пет категории. В първата попада като Фестивална дестинация №1 в страната. През 2022 г. градът..

публикувано на 30.11.22 в 11:18

Връчиха наградите на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация

За 27-ма година Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) връчи годишни награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта. От 1996 г. БХРА избира носители на най-престижните и..

публикувано на 30.11.22 в 08:36

"Активни потребители": Сиренето скъпо и с много вода

Над 70% съдържание на вода в сирена, предлагани на българския пазар, е установило ново проучване на асоциация „Активни потребители“. Изследвани са 48 марки краве сирене като пробите са закупени от различни търговски обекти през месеците септември и..

публикувано на 29.11.22 в 16:26
Летище Бургас

Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети

Кметът Иван Алексиев проведе работна среща с д-р Франк Кванте –  генерален мениджър на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД – концесионер на Летище Бургас и Летище Варна. Поводът за срещата бе възможността за осъществяване на целогодишни пасажерски..

публикувано на 29.11.22 в 11:51

Министър Иван Шишков ще инспектира строежите на обходния път на Бургас и зала "Арена"

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще посети Бургас. Той ще инспектира обходния път на града.  С него ще бъдат заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов, председателят на..

публикувано на 28.11.22 в 08:34

Кръгла маса „Зеленината в градовете” ще се проведе в Бургас

Кръгла маса „Зеленината в градовете - здраве, щастие и красота” ще се проведе в Бургас. Събитието е  от 14:00 ч. в Централна зала на „Флора Бургас” и е организирано от Асоциацията на производителите на декоративни растения в България  и Община Бургас...

публикувано на 28.11.22 в 07:50

Инвеститор ще отглежда сливи на терени под аренда в община Болярово

Български инвеститор е проявил интерес към взимане под аренда за срок от 20 години на терени в община Болярово. На тях ще отглежда трайни насаждения – сливи и бадеми. На днешното си заседание Общински съвет - Болярово подкрепи предложението на..

публикувано на 25.11.22 в 16:40
Валентин Атанасов и Ваня Андонова представят идеята пред депутатите

Проектът за климатолечението в Странджа влезе в парламента

Проектът за климатолечение в Странджа и по Южното Черноморие бе представен пред Комисията по туризъм в Народното събрание. Пред народните представители говори Валентин Атанасов от инициативния комитет за  "Възраждане на климатолечението в..

обновено на 24.11.22 в 20:17