Сватбен туризъм в област Бургас

Сватбеният туризъм става все по–популярен. В страни като Турция, от него се генерират едни от най-важните приходи в индустрията. Може ли Бургас и страната ни да развият този вид туризъм и да бъдат достатъчно конкурентноспособни на южната ни..

публикувано на 23.03.23 в 13:33
снимката е илюстративна

КЗК образува три производства заради евентуален картел в цените на храните

Комисията за защита на конкуренцията е образувала три производства за установяване на извършени евентуални забранени споразумения от страна на производители и търговци по цялата верига на дистрибуция в хранителния сектор. Преди ден от антимонополният..

публикувано на 23.03.23 в 13:05

Бургас е домакин на голям Българо-турски бизнес форум

Бургаският конгресен център е домакин на голям Българо-турски бизнес форум. То е поредния който  организира Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, като следващото ще е през юни в Банско. Подписване на меморандум за..

публикувано на 23.03.23 в 12:58

НАП Бургас се включи в Световната седмица на парите

Националната агенция за приходите се включи в разнообразните инициативи на тазгодишната Световна седмица на парите, която се проведе в периода 20 – 26 март. Това съобщават от приходната агенция. Сред партньорите на тази глобална ежегодна кампания за..

публикувано на 23.03.23 в 12:32

Българо-турски бизнес форум ще се проведе днес в Бургас

Бизнес и инвестиционен форум за българо-турските икономически отношения ще се проведе днес в Международния конгресен център в Бургас от 11.00 часа. На събитието ще присъства и служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев.  Форумът е..

публикувано на 23.03.23 в 08:34

В Бургас се провежда трудова борса в сферата на туризма

При засилен интерес в Бургас се провежда традиционната трудова борса в сферата на хотелиерството, ресторантьорството и туризма. Над 1100 работни места предлагат 43-ма работодатели. Изложението се провежда в сградата на Военния клуб...

публикувано на 22.03.23 в 13:32
Явор Гечев

Готвят промени в заповедта за забрана на стопанския риболов до 1 миля

Промяна на заповедта за забрана на стопанския риболов в акваториите на пристанищата с отдалеченост до 1 морска миля подготвя Министерството на земеделието. Това съобщи служебният министър Явор Гечев по Нова телевизия. Забраната е въведена и..

публикувано на 22.03.23 в 12:13

Земетресенията и инфлацията отказват българите да пътуват до Турция

Около 10% отлив на почивките до Турция, след силните земетресения през февруари, отчитат туроператори от Бургас. В първите дни е имало най-много откази, докато сега интересът към пътуванията, особено до историческите и големи градове, като Одрин и..

публикувано на 22.03.23 в 11:22

Трудова борса в областта на туризма започва в Бургас

Специализирана  трудова борса в областта на хотелиерството, ресторантьорството и туризма ще се проведе днес в Бургас.  На нея работодателите могат да обявят свободните си позиции, а хората, които търсят работа, ще могат да се запознаят с техните..

публикувано на 22.03.23 в 08:44
ТД на НАП в Бургас, архив

Ръст на приходите в НАП с над 752 млн. лв.

Над 6,4 млрд. лева са постъпленията в Националната агенция за приходите към 17 март 2023 година, съобщават от институцията. Сумата е със 752 млн. лв. или близо 13 % повече спрямо същия период на миналата година. До средата на март приходите за..

публикувано на 20.03.23 в 14:51