Скрининг на риска от туберкулоза започва от днес в Белодробната болница в Бургас

Седмицата на отворените врати  за скрининг на риска от туберкулоза започва от днес  в Белодробната болница в Бургас. Консултациите и прегледите ще се извършват до 8 декември включително.  През всички работни дни от седмицата във времето от..

публикувано на 04.12.23 в 08:25

Водещи анестезиолози обменят опит в национален семинар в бургаска болница

Днес и утре университетска болница "Дева Мария" в Бургас е домакин на Национален семинар за анестезиолози „Сонография за анестезиология, интензивно лечение и спешни състояния“. Участват изявени специалисти от САЩ, Германия и Великобритания и водещи..

публикувано на 02.12.23 в 10:15

Лекции и консултации за болестта на Бехтерев е Регионалната библиотека

Информационен ден и безплатни лекарски консултации за симптомите и лечението болестта на Бехтерев се провеждат в Библиотеката. Те се организират от Българско сдружение на болните от болестта на Бехтерев, със съдействието на Община Бургас. От 10.00 до..

публикувано на 02.12.23 в 09:30

Д-р Маджуров: Мораториумът за разкриване на нови болници няма да реши проблемите

 Всичко поскъпна, най-вече се вдигат  разходите по отношение на труда, защото нашата професия е призната в целия свят и това ни принуждава заплатите да са близки до европейските, каза д-р Александър Маджуров, собственик и управител на една от частните..

обновено на 01.12.23 в 18:39

Бургас ще отбележи Световния ден за борба със СПИН

Бургас се включва в събитията по повод Световния ден за борба със СПИН. В инициативата на Министерството на здравеопазването и Регионалната здравна инспекция се включват Сдружение „Младите лекари“ и университет „Професор д-р Асен Златаров“.  Бързо и..

публикувано на 01.12.23 в 08:30

Д-р Миразчийски: Парите за здраве никога не стигат

Бюджетът на Здравноосигурителната каса не беше приет на първо четене от парламентарната ресорна комисия. ГЕРБ и ДПС гласуваха "въздържал се", БСП и "Възраждане" заявиха, че са "против" и  одобрение имаше само от ПП-ДБ.  Една от причините да не..

обновено на 30.11.23 в 08:12
Снимката е илюстративна

Бургас като най-подходящо място за изграждането на Протонен център

Инициативен комитет за изграждането на Протонен център за лечение на онкологични заболявания беше сформиран в началото на миналата седмица. В него се обединяват лекари, физици, общественици и пациенти. Идеята за изграждането на първия подобен..

публикувано на 29.11.23 в 14:53

Семинар в Бургас събира български анестезиолози в университетската болница "Дева Мария"

На 2 и 3 декември университетска болница "Дева Мария" в Бургас ще бъде домакин на Национален семинар за анестезиолози „Сонография за анестезиология, интензивно лечение и спешни състояния“. Събитието ще обедини изявени специалисти от САЩ, Германия и..

публикувано на 29.11.23 в 13:59

Атеросклерозата засяга пушачи, диабетици и хора с високо кръвно

Безплатно ще се преглеждат хора с риск от атеросклероза в Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас. Д-р Майя Стоянова пояснява какво точно представлява това заболяване: „ Атеросклерозата е дълъг процес. Има данни, че още при деца започват..

публикувано на 29.11.23 в 08:30

Зов за помощ за Натали от Бургас

14 - годишната Натали от Бургас се нуждае спешно от скъпоструващ медикамент. Тя е с много рядко генетично заболяване  и страда от Болест на Хиршпрунг   – увреждане на дебелото черво и храносмилателната система. Състоянието й е утежнено от последвала..

публикувано на 27.11.23 в 09:00