Безплатни прегледи на детския слух организира УМБАЛ Бургас

Безплатни прегледи на детския слух организира Клиниката по уши, нос и гърло в УМБАЛ Бургас. Скринингът ще се провежда от специалистите на клиниката с предварително записване. Предназначен е за деца до 18 години, като приоритет са по-малките – в..

публикувано на 24.01.23 в 09:43
Снимката е илюстративна

Грипна епидемия е обявена и в област Ямбол

В област Ямбол грипна епидемия е обявена в периода 25-31 януари, като учебният процес е преустановен в периода 26-31 януари. Временните  противоепидемични мерки  се въвеждат заради  повишаването на заболяемостта от остри респираторни заболявания и..

публикувано на 23.01.23 в 17:18

Все по-малко са младите медици, които стават джипита

Все по-малко са младите медици, които стават джипита. По данни на регионалното сдружение на общопрактикуващите лекари за година в редиците им се вливат около 30-40 човека, а трябват пет пъти повече. Гилдията застарява, като средната възраст на личните..

публикувано на 22.01.23 в 10:00

УМБАЛ Бургас отчете ръст на ражданията на днешния Бабинден 

Ръст на ражданията в сравнение с предишни години отчете УМБАЛ Бургас на днешния празник Бабинден - Ден на родилната помощ. През изминалата 2022 г. ражданията в най-голямото лечебно заведение в Югоизточна България са над 1500. Сред тях - 20 двойки..

публикувано на 21.01.23 в 13:11

Шесткомпонентната ваксина за новородени е доставена

Първото количество от шесткомпонентната ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш, хепатит Б, полиомиелит и хемофилусинфлуенце тип Б вече е доставено, съобщи здравното министерство. През следващата седмица предстои доставката на още количества, като с тях..

публикувано на 20.01.23 в 16:45
Снимката е илюстративна

Личните лекари искат повишение на таксата за преглед

Личните лекари настояват за увеличение на потребителската такса при преглед . В момента пациентите заплащат 2,90 лв., като тази сума не е променяна от повече от 10 години. Джипитата искат таксата да стане половин или един процент от..

публикувано на 20.01.23 в 16:24

Бабинден в Царево

В навечерието на Деня на родилната помощ, известен още като Бабинден, с много смях и весело настроение Община Царево отбеляза празникът. Гости бяха акушер Мария Кошничарова и доктор Петя Рачева. По стара българска традиция най-скоро родилата служителка в..

публикувано на 20.01.23 в 15:51
Недостроената нова болница в Ямбол

Близо 1 млн. лева са отпуснати за медицинско оборудване в ямболската областна болница

Близо 1 млн. лева са отпуснати за медицинско оборудване в ямболската областна болница „Св. Пантелеймон“. В ход е строителството на новата сграда на лечебното заведение. Болницата вече ще разполага с реаномобил, който е изключително..

публикувано на 20.01.23 в 09:21

Лапароскопската хирургия и възможностите, които дава

Развитието на лапароскопията вече дава възможност да се оперира почти всичко, коментира в предаването „Без направление“ хирургът от УМБАЛ „Дева Мария“ Петър Славов. Новите методи позволяват и успешно премахване на тумори. Лапароскопията..

публикувано на 18.01.23 в 14:20

Грипната ваканция свърши, учениците от днес са в клас

В 13-те общини на Бургаска област учениците от днес се върнаха в класните стаи. Също от днес се прекратява и обявената грипна епидемия в областта реши Областният кризисен щаб. Учениците от област Бургас се връщат в клас Според данните на..

публикувано на 18.01.23 в 07:36